打印

寶馬山雙屍案

寶馬山雙屍案 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
之前都聽過寶馬山發生過兇案, 上網聽番知道整件事後, 我有三個感覺...可怕...憤怒...可惜.

可怕 - 係因為兇徒既作案手法太可怕 (男有一百處傷痕, 女有五百處傷痕)
憤怒 - 其中一個被告因犯案時未夠18歲, 早前放番出離, 年紀同思想未必成正比ga wor.
可惜 - 男女死者本為情侶, 畢業後一個做律師一個做護士, 兩個人大好前途, 女係比人姦殺時仲係處女.

班兇手當時係附近探完人, 經過公園見有兩外籍青年係度溫緊習, 於是走去拎支木棍話"不於洛去同佢地玩下"
於是就有心地殺人, 我想講...呢D無動機既作案, 你基本上坐一世監都無用.

我想問下想當年呢件案供唔供動?


危險人物 - 雙屍案
http://www.u-file.net/f-zha0084



男死者: Kenneth McBride (17歲) 女死者: Nicola Myers(18歲)



男女受害者監生被人襲擊致死




警方派員搜山及用直升機搜山

警方拘捕寶馬山雙屍案疑犯後帶返現場調查

案中一名被告在寶馬山案發現場向探員講述案發經過

當年大批警員將數名被告押到案發山頭重組案情

其中一名被告由探員押走

By hei25 at 2011-06-24


By hei25 at 2011-06-24


By hei25 at 2011-06-24



實用相關搜尋: Spa 調查 律師

TOP

轟動的, 兩個前途無限的青年人...   太可惜


實用相關搜尋: Spa

TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。

10.0.1.10