• 瀏覽: 10,965
  • 回覆: 177
  • 追帖: 1
唉,所以洗咩講五十年不變呀,好快就變啦

香港片地黃金  

引用:
原帖由 龍千樹 於 2011-6-20 08:19 PM 發表
可以不再收嗎?提上立法會一定過到
要改香港法例,但是議員又以民主為頭,政府又唔識變通,最後搞成今日局面!

引用:
原帖由 FunMan 於 2011-6-20 08:58 PM 發表
大陸人一定賤過南亞人........就算大陸人講到南亞人同非洲人點衰,,,,,,,,,,,,,,全世界的人都一樣最討厭大陸蟑螂...........大陸人唔好侮辱南亞人同非洲黑人
我係香港人本地人, 去過歐洲, 美國同廣州, 見識過部份南亞人同非洲人點衰法,  唔認同以上
我提倡學習外國, 如新加坡的精英移民策略, 呢D扮難民入境的低端低學歷低收入低技術南亞人同非洲人, 政府快D做野, 禁止入口。
低端大陸人, 頂多拎綜援同行為, 不文明。但低端南亞人同非洲人拎綜援不特止, 好多仲參與黑社會, 打鬥(佐敦成日都有), 偷竊, 搶劫(最近香港好多單), 毒品、強姦。有版你睇, 廣州治安因為越來越多黑人 毒品、強姦事件直線上升

引用:
原帖由 willvss 於 2011-6-20 09:13 PM 發表

我係香港人本地人, 去過歐洲, 美國同廣州, 見識過部份南亞人同非洲人點衰法,  唔認同以上
我提倡學習外國, 如新加坡的精英移民策略, 呢D扮難民入境的低端低學歷低收入低技術南亞人同非洲人, 政府快D做 ...
你的建議跟本不會有官員同議員同意!
如果你去過這些地方,更加睇到香港的前途啦,你都是找個地方移民好過!

引用:
原帖由 hhhhhelen 於 2011-6-20 09:22 PM 發表
你的建議跟本不會有官員同議員同意!
如果你去過這些地方,更加睇到香港的前途啦,你都是找個地方移民好過!
通常當問題去到嚴重的時候, D官員同議員先會走出來質疑政府政策, 政府先去做野。
但這些族群越多的時候, 到時阻力就好大了, 好似法國為了改善治安, 及避免如05騷亂的可能,  驅逐非法移居當地的吉卜賽人(都是南亞種為主), 就遇到歐盟, 反種族歧視團體, 人權組織反對。
如果當然做好入境限制就唔會有這個問題了。

鬼叫港府愛講人權
自然越嚟越多人濫用啦
唔知土生土長既港人人權又o係邊

引用:
原帖由 willvss 於 2011-6-20 09:35 PM 發表

通常當問題去到嚴重的時候, D官員同議員先會走出來質疑政府政策, 政府先去做野。
但這些族群越多的時候, 到時阻力就好大了, 好似法國為了改善治安, 及避免如05騷亂的可能,  驅逐非法移居當地的吉卜賽 ...
講起吉卜賽人,他們真係特別,芒國了,全世界流浪去,然而又不絕種!特別!

引用:
原帖由 FunMan 於 2011-6-20 09:38 PM 發表
.你講得咁似搶奶粉班師奶既??
就係有大陸蟑螂話 "我係本地人 香港人"所以我先咁討厭大陸人
你討厭大陸人係一回事, 不過我要陳述的是南亞、非洲蝗蟲之害甚於來港的國內新移民。
當然, 兩邊的入境政策我都覺過寬 ,要收緊。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]