• 瀏覽: 217,885
  • 回覆: 827
  • 追帖: 3
網民猜富商X 估中可告藐視
(明報)2010年12月9日 星期四 05:05
【明報專訊】前亞運划艇女將陳學殷勒索富商X300萬元一案,近日成為全城焦點,由於法庭命令要將X的身分保密,令案件更添神秘,亦惹來各方猜測富商X是誰。在不同網上討論區上,都有網民熱烈「競猜」X是誰,有部分更言之鑿鑿稱證實了X的身分。有法律界人士表示,即使在網上「估吓」,一旦估中也可能構成藐視法庭罪,律政司    發言人表示會留意情況,有需要會交予警方跟進。

http://hk.news.yahoo.com/article/101208/4/lnyn.html

哇...做得出使MUG怕認呢...
自己應該出來謝罪, 唔好大家聖誕節系度玩全城競猜遊戲...

估中中要坐監, 慘過完大富翁!!!
大嚷禍...到時估中, 又要上多次庭, L先生又要出多次庭

引述一段維基解密阿桑奇的話:

【明報專訊】《[url=]澳洲
[/url]人報》今天刊登阿桑奇的投稿,阿桑奇稱自己因為揭露真相而遭陷害,以下為原文節錄:
「1958年,年輕的[url=]梅鐸
[/url](Rupert Murdoch)曾寫道:『在保密和真相之間的競賽,真相始終會勝利。』
梅鐸的觀察相信是源於其父基思(Keith),揭露澳洲軍隊在[url=]英國
[/url]指揮官的無能領導下,在一次大戰加利波利半島戰役無辜犧牲,英國人無法阻止基思揭露真相。近百年後,『維基解密』再次大無畏地揭露應公諸於世的真相。

公眾不監察 政府便貪腐欺詐

估中但唔公開在網上, 咪無事o羅

好似周星星d對白

大人....估下無罪架呵?

原來有罪的

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 nhl00000 於 2010-12-9 01:44 PM 發表
好似周星星d對白

大人....估下無罪架呵?

原來有罪的
估中有罪
估錯冇事

法律界欺壓市民

引用:
原帖由 FuckieMan 於 2010-12-9 01:50 PM 發表

估中有罪
估錯冇事
唔係咁撚bullshit下嘛
香港真係變到咁仆街?
莫非社連畜日日屌政府其實係正確既????

因為性交而被人勒索o既,X先生肯定係維基解密網站o既阿桑奇啦,仲使估

我估係男人! 拉我啦!

佢越唔比人估...d人就更加要開佢估...壓力越大...自然反彈力量重大啊

引用:
原帖由 -小多- 於 2010-12-9 01:56 PM 發表
我估係男人! 拉我啦!
屌.....差咁遠...實唔會拉你喇...

我估係羊獸性,拉我吖笨七!

咁同一哥話私藏咸碟有罪有咩分別

引用:
原帖由 olympic08 於 2010-12-9 13:41 發表
網民猜富商X 估中可告藐視
(明報)2010年12月9日 星期四 05:05
【明報專訊】前亞運划艇女將陳學殷勒索富商X300萬元一案,近日成為全城焦點,由於法庭命令要將X的身分保密,令案件更添神秘,亦惹來各方猜測富商X是誰 ...
估下啫,都唔知modelaswer係咩…應該無人咁企出黎講「您」估中啦…

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]