• 瀏覽: 25,392
  • 回覆: 347
引用:
原帖由 Rockchan 於 2009-9-11 16:18 發表

不關新聞自由事, 現在林生被說犯事, 那他認為被屈故作回應吧了.  他的提問是有關個人方面, 不是身為記者那方面.
大陸作風保守,不是短期之內可以改變,我擔心林生遲早變黑名單被拒入境.

引用:
原帖由 Joeycky 於 2009-9-11 04:24 PM 發表

大陸作風保守,不是短期之內可以改變,我擔心林生遲早變黑名單被拒入境.
都有可能........
不過如果又拒入圠,就是違反了他們之後強調保護記者合法綵訪和自由
嗯~~~不知大陸會不會自打嘴巴,還是報復....拒林記者入境呢?

林子豪可能以後冇得北上.

老實講,究竟係咪真係打人都正係得記者+武警知.

支持林子豪

引用:
原帖由 化骨雄 於 2009-9-11 09:28 PM 發表
支持林子豪
有乜好支持? 佢係林錫豪個仔?
林子豪講野咁誇張, 好難令人相信佢無講大話。

林子豪以後想過去大陸叫雞都唔得啦!

引用:
原帖由 nbatino 於 2009-9-11 16:27 發表

都有可能........
不過如果又拒入圠,就是違反了他們之後強調保護記者合法綵訪和自由
嗯~~~不知大陸會不會自打嘴巴,還是報復....拒林記者入境呢?
中國大陸個咀一早就俾佢自己啲官員打到變咗"一孖潤腸"啦!!!!

引用:
原帖由 九龍★皇帝 於 2009-9-11 01:51 PM 發表

tv b的那一部, 但連帶發還了, 那部還有些損毀, tv b自己講的。前晚林子豪上晚間新聞, 亦有向女主播講。

林子豪是純叫囂, 測試中國政府的底線, 林子豪回到香港作出了很多偽證誣衊新疆的武警, 他是在挑戰一國兩 ...
咁點解香港政府唔拉佢.. 內地官員又唔告佢誹謗呢?

引用:
原帖由 20090808 於 2009-9-11 09:03 發表
http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=13197428

林子豪提問時,除了直接問外交部發言人姜瑜,有否收到烏魯木齊當局有關毆打香港記者的調查報告,是否 ...
既無犯事. 拉你何用. 哈

引用:
原帖由 tweetyngan 於 2009-9-11 09:38 PM 發表

涂謹申都無事, 呢 d野濕濕碎

引用:
原帖由 tweetyngan 於 2009-9-11 21:38 發表

因為要維繫河蟹社會.

林子豪要食住上,拍戲,拍劇集

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]