• 瀏覽: 34,841
  • 回覆: 348
  • 追帖: 2
+12
引用:
原帖由 tqc 於 2009-9-4 02:02 PM 發表
"批豆腐渣異見者判囚13年"並無誤導
謝長發的確係批豆腐渣異見者
如果你地咁睇標題
請用相同眼光去睇呢份判決書既控罪及舉證標準並否定之
唔好隨口話證據確鑿
大陸將批豆腐渣異見者判囚13年也證據確鑿
不報導案件全部事實, 例如起訴書內容完全不提, 反以大量文字描述「豆腐渣工程」, 絕對是「誤導」手法

這個案件你認為有何問題, ? 歡迎你逐點提出你的理據, 以印證你所指的「以言入罪」

引用:
原帖由 iwyk3 於 2009-9-4 02:31 PM 發表

朋友,唔好再講豆腐渣啦,
小心洩露國家機密 !

某位四川蟻民就係拎到倒塌小學既施工圖,
可以指證豆腐渣工程,
結果比官爺迫到無家可歸,
仲話如果公開施工圖,
就係洩露國家機密 !

阻住官爺升官發財實為死罪 !! ...
人應持客觀標準審視眼前事

每個地方也有黑暗面, 所以我唔會傾向排除所有可能性, 持觀望態度觀之

例如美國也有其黑暗面, 打死人丟去垃圾站, 也可以不了了之, 殺人者不須被起訴

黑人踢館被打死. 美國最新 video[url=%20http://www.liveleak.com/view?i=e55_1250787987]http://www.liveleak.com/view?i=e55_1250787987[/url]

http://www.youtube.com/watch?v=wObjWdQBeA4

不過, 你的指控應有事實根據, 以印證你所指的這案件是因「豆腐渣工程」而導致你所指控的「以言入罪」

請你提出有關證據、資料

引用:
原帖由 iwyk3 於 2009-9-4 02:31 PM 發表

朋友,唔好再講豆腐渣啦,
小心洩露國家機密 !

某位四川蟻民就係拎到倒塌小學既施工圖,
可以指證豆腐渣工程,
結果比官爺迫到無家可歸,
仲話如果公開施工圖,
就係洩露國家機密 !

阻住官爺升官發財 ...
黃琦係美國 ned付錢在中國搞顛覆, 唔存在因為偷小學既施工圖而被捕

引用:
原帖由 iwyk3 於 2009-9-4 03:31 PM 發表

係囉,將所有野都係美國佬比錢攪出來

總之賴哂美帝咪得,邊樹有施工圖o者,邊樹有偷工減料o者,
邊樹有豆腐渣o者,邊樹有貪官污吏o者,

全部都係假的 !
唔係將所有野, 而係黃琦係證據確鑿收了美國人錢在中國搞顛覆活動

引用:
原帖由 iwyk3 於 2009-9-4 03:34 PM 發表
美國有黑暗面,所以大陸就可以有黑暗面 !  
美佬殺人丟垃圾站無事,解放軍殺人梗係無事啦 !
證明閣下無法理解別人論點, 或是故意歪曲?

我指出每個地方都有其黑暗面, 這完全不足為奇, 有不平則應鳴, 我對你的質疑, 在於要求你提出資料印證你所說

不要再轉移視線, 請提出證據, 等著你呢

引用:
原帖由 iwyk3 於 2009-9-4 02:21 PM 發表

由此至終都係你覺得葉繼歡,季炳雄係被政府、警察同法官老屈咋,關我咩事
無錯啊

不過我既推論,完全根據你既邏輯:凡是被政府入罪的,肯定是政府亂入罪名

引用:
原帖由 tqc 於 2009-9-4 09:41 PM 發表

謝長發係咪批豆腐渣異見者?
請勿廻避問題
甘謝長發係咪有顛覆國家政權先?

家下係審顛覆行爲

唔係豆腐渣問題

請勿轉移視線

無人否定過拉謝生與豆腐渣無關,但並不代表豆腐渣係入罪原因

引用:
原帖由 tqc 於 2009-9-4 10:03 PM 發表

甘謝長發係咪批豆腐渣異見者先?
家下標題係"批豆腐渣異見者判囚13年"
冇話"異見者批豆腐渣判囚13年"喎
大家都知冇"批豆腐渣罪"呢樣野
咁點誤導呀~
標題誤導囉

批豆腐渣異見者的確係謝長發身份

但係從來無人話謝長發係因爲批豆腐渣入罪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]