• 瀏覽: 844
  • 回覆: 4
果D井底蛙未知中美貿易戰真係打,美國會經一段時間的衰退但遲早會好返,但中國就會全國性長時間的經濟大衰退甚至成個國家經濟制度因此崩潰,幾億人失業,經濟實力回返去三十年前的開放初期。呢個絕非吹水!中國今次好大獲!

引用:
原帖由 西西積叻 於 2018-6-20 04:19 PM 發表
果D井底蛙未知中美貿易戰真係打,美國會經一段時間的衰退但遲早會好返,但中國就會全國性長時間的經濟大衰退甚至成個國家經濟制度因此崩潰,幾億人失業,經濟實力回返去三十年前的開放初期。呢個絕非吹水!中國今次好大獲! ...
又如何,以前比日本日日用炸彈轟炸,啲人咪又係咁過活,唔通果陣時唔慘嗎?船到橋頭自然直,駛乜驚得咁緊要?中國既刻苦精神已經消失了嗎?你咁驚青就快啲變賣物業移民囉,唔係到時市道轉差,樓價跌到亞媽唔認得就慘。

引用:
原帖由 天下唯攻 於 2018-6-20 05:41 PM 發表

又如何,以前比日本日日用炸彈轟炸,啲人咪又係咁過活,唔通果陣時唔慘嗎?船到橋頭自然直,駛乜驚得咁緊要?中國既刻苦精神已經消失了嗎?你咁驚青就快啲變賣物業移民囉,唔係到時市道轉差,樓價跌到亞媽唔認得就慘。 ...
咁大個國家, 冇咁易死既, 死左習總點算, 冇得做皇帝

引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-6-20 04:25 PM 發表
點會呢?

地球依家圍繞住 共慘黨 嘅方案轉動。

共慘黨 一定 奉賠到底 、完勝美帝。

最後勝利一定係屬於 中華人民共和蟈人嘅! ...
中國大把錢呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]