• 瀏覽: 48,020
  • 回覆: 475
  • 追帖: 4
+37
引用:
原帖由 Psyco 於 2018-6-19 02:20 PM 發表

我 clear cut 你所講既英治邏輯,就係唔理當權者有無上下其手貪汚或賣鴉片,只要佢哋能整體性令社會發展富裕,咁佢哋過程中一切衰嘢都可以願諒,right?

若果你用呢把尺去評論英國統治香港百年既成績,以整體性結果去願諒英國的話,你又會否用呢把你認為客觀正義之尺,去衡量中共?

以前60年前中國文化大革命有幾衰我無親眼見, 等於你同我講200年前既華盛頓成立美國之時有幾好,都係無意思,因 ...
呢段話應該同果個台灣佬肥手袋講就冇得頂,佢次次都搵毛澤東出來鬧。

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-6-20 09:49 AM 發表
雙非是父母非港人
150就是港男北上, 反港女的結果
其實你搞懂嗎?
是你沒攪懂
每日150個非港出身既就緊既
雙非香港出身既子女
就係梁錦松講既香港要一千萬人口

引用:
原帖由 kxkx 於 2018-6-20 10:29 AM 發表

是你沒攪懂
每日150個非港出身既就緊既
雙非香港出身既子女
就係梁錦松講既香港要一千萬人口
看來你很支持雙非

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-6-20 11:47 AM 發表
看來你很支持雙非
大陸整本基本法攪到有雙非問題
老董愛將梁錦松話香港要一千萬人口.
班友想做咩仲要晝出腸

引用:
原帖由 kxkx 於 2018-6-20 11:52 AM 發表

大陸整本基本法攪到有雙非問題
老董愛將梁錦松話香港要一千萬人口.
班友想做咩仲要晝出腸

支持中國人塞爆香港

香港永世都不能解決

引用:
原帖由 kxkx 於 2018-6-20 07:56 AM 發表

雙非大陸人黎香港搵香港律師幫手乜唔正常咩
建制律師行包攬大部分假民官司搵大錢又唔見你出半句聲
雙非係揾港奸幫手棟鳩香港人,所以泛民好樂意手,仲要唔只一次,係三翻四次:

(1) 由1998年人蛇兒童居港權案,即是吳嘉玲案 (民主黨及社組發動,由公民黨前身 - 45條關注組既吳靄儀律司團告香港入境署);

(2) 到2001年雙非鼻祖莊豐源案,搞出單雙非居港權 (公民黨前身 - 45條關注組, 李志喜);

(3) 到2013年幫新移民控告社會福利署,搞出新移民入境即享全額現金綜援及公屋福利 (民主黨及社組,蔡耀昌);

得寸進尺! 以上咁多泛民及黃底法官棟鳩香港既官司,延續十幾年,三翻四次,一而再,再而三去棟鳩本土香港人利益! 反而次次都係香港特區政府律政司領班出庭,跟棟鳩香港人利益既泛民律師對抗!

你肯定係建制派律師幫南亞假難民打官司? 你都知係泛民做港奸,去幫單雙非打官司奄鳩香港人喇,南亞假難民聲請就唔係泛民所為?  就係泛民拉布反對香港政府退出國際難民公約,又反對重設英治年代既禁閉營,睇相!

引用:
原帖由 kxkx 於 2018-6-20 07:50 AM 發表 

作埋D故仔都幾好笑
97年前何來有泛民
你不如話民建聯做咩二次大戰唔幫中國人啦
傻仔,英治年代由1985年前,所有立法局議員都係由港督委任親英人仕去間選議席.

到1985年,立法局60席中,有17個議席由港督直接委任,當中包括李柱銘、宗士元; 又有21席由港督指定功能組別團體 (如律師會,醫生會呢啲多鬼佬會籍) 去小圈子選舉; 只餘下22席開放公衆票選,最特別係排除所有親中團體人士參選,理由係左派團體牽涉67暴動!

你逐個上網查吓,以下親英政治組織及個人喺英治年代既歷史:

現今泛民政黨喺港英政權時代既前身組織: 港同盟 ,滙點,穩港協,民協,職工盟....

由1970s 中後期就開始依付港督政權既泛民元老: 宗士元,李柱銘,楊森,司徒華,陳方安生,劉惠卿,張文光,李華明,馮檢基,李卓人,涂謹申.......

當年1967年左派為咗反抗嗰個無普選既欽點港督載鱗趾而發動暴動,班泛民就擁護嗰個無普選,而且有政治警察既港英政權,武力鎮壓反者!  李柱銘及宗士元班泛民元老仲要支持港英政府武力鎮壓!  更要接受無普選既欽點港督政治任命,入當年既立法局做委任議員,食免費政治午餐?點解?  泛民掛在嘴邊指責別人既政治道德喺邊? 難道97年前既地球上就無民主大義存在?

泛民昨日依附無普選既港英政權數十年,支持武力鎮壓67暴動,但現今泛民卻以無普選為理由去發動佔中堵路掟磚縱火暴動,以折磨香港市民為手段向中共挑機,道理何在? 你答!

別人當年做就唔可以,泛民佢哋今日自己暴動就得?!  左派老粗唔可以暴動,佢哋泛民律師策動暴亂就合理?  

你答.

其實要多謝董伯伯才岩

曾淫權期間停居屋 唔造地 減起樓 放雙非 你唔講

臨尾仲整個十大基建
整高下一任既建屋成本

你知d唔知d怪晒佢?
btw佢做財爺個時 佢建議取消租管既

曾蔭權

97到依家,每天百五人,再加上梁豬英時代,天天破樓價頂。樓主你小學都未畢業
https://www.midland.com.hk/property-price-chart/

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]