• 瀏覽: 10,030
  • 回覆: 157
+12
假設全部 26 個警察都罪名成立
香港警察人數約 29000
犯罪率約為 0.18%

2017 香港總體罪案 56017 宗
2017 香港人口 7347000
犯罪率約為 0.76%

結論:「香港整體犯罪率」係「警察犯罪率」嘅 4.2 倍

原來警察犯罪率㗎,又俾「妓者」老點咗添,點算好呢???
引用:
原帖由 helloling 於 2018-6-15 07:15 PM 發表
%chapo

這就是中國香港

新聞來 ...

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-15 07:26 PM 發表
犯罪率約為 0.18%

犯罪率約為 0.76%

原來警察犯罪率咁低㗎,又俾「妓者」老點咗添,點算好呢???:smile ...
你的假設太不前看
當北韓全是好人 當肥仔突然做了儍事 㩒制 佢都係佔北韓0.0……1
警察是受過專業訓練 為市民服務
一個犯罪都覺多

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-6-15 07:26 PM 發表
犯罪率約為 0.18%

犯罪率約為 0.76%

原來警察犯罪率咁低㗎,又俾「妓者」老點咗添,點算好呢???:smile ...
毒媒呃d白痴仇警,打警察,坐6年7年都係白痴坐,又唔係自己坐...

如果有0. 001%, 呢個數目都唔少,毒媒係醒過d白痴好多

引用:
原帖由 yipb1 於 2018-6-15 07:31 PM 發表

你的假設太不前看
當北韓全是好人 當肥仔突然做了儍事 㩒制 佢都係佔北韓0.0……1
警察是受過專業訓練 為市民服務
一個犯罪都覺多
警察不可有特權,亦不可特別看待,佢地只係專業人士,跟order做嘢,是一個香港市民,你要求佢地咁高,佢地就會要求更高待遇,絕對不切實際。

社會對黑警係零容忍,一個都嫌多,理得佢係警隊內多少%

聘請的方式有問題啦。
成日注重表面野。

犯法就一律要拉要判罪,警察如是、大陸琦如是,這就是中國香港。

同期與其他地區比較才有意義,美國警大陸警,攞數字比,再比較香港不同時期先見到趨勢。無客觀比較的觀點毫無意義

引用:
原帖由 entersadman 於 2018-6-15 08:16 PM 發表
同期與其他地區比較才有意義,美國警大陸警,攞數字比,再比較香港不同時期先見到趨勢。無客觀比較的觀點毫無意義
看d回覆就知報紙洗人腦好容易

引用:
原帖由 peter925 於 2018-6-15 07:42 PM 發表

警察不可有特權,亦不可特別看待,佢地只係專業人士,跟order做嘢,是一個香港市民,你要求佢地咁高,佢地就會要求更高待遇,絕對不切實際。
我的要求高?
要求警察不要犯罪
一個都謙多 叫高?
你標準都幾低喎

引用:
原帖由 helloling 於 2018-6-15 07:15 PM 發表
%chapo%

這就是中國香港

新聞來 ...
相對於大學生犯罪率,都傷小兒料。

被揭發 只是冰山一角

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]