• 瀏覽: 80,249
  • 回覆: 537
  • 追帖: 3
+6
引用:
原帖由 hy3161 於 2018-5-30 05:39 PM 發表

我鬼知咩。
我以為你好識野添,原來唔係

無你哋咁叻丫嘛,我睇嘢係自己思維,唔係人講我又講,邊似得你哋丫,用對耳做人。
你話萬歲咪萬歲囉!
你講嘅嘢講多幾次就變真㗎啦。

引用:
原帖由 tong6543210 於 2018-5-30 03:55 PM 發表

我想問下你本人,你身處香港定內地呢?
你話呢

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-5-30 08:08 PM 發表

你話呢
好難講,唔清楚

引用:
原帖由 tong6543210 於 2018-5-30 08:48 PM 發表

好難講,唔清楚

引用:
原帖由 hy3161 於 2018-5-30 05:04 PM 發表

國家利益啊,傻仔,今日威脅中國最大的是美國,當然先對付美國。唔使講廢話啦,美奴。
勾結蘇聯 將中華民國驅逐

不予追究 北京條約 - 中俄北京條約

將大於香港好多倍領土拱手相讓蘇聯

史大林時期

蘇聯對日宣戰 但唔係打日本仔

係出兵中國東北打關東軍 捉走清帝溥儀

聯合國到1972年 中美建交先承認

中華人民共和國係代表中國

為咩係1972年? 因為當時中蘇交惡囉

到國際車牌 由於簽署國係中華民國

所以大陸不予承認

美國係敵人? 美軍有攻擊中國?

相反多年支援蔣家 打敗北洋軍閥

抗日戰爭 美軍攻擊日本本土 香港只有轟炸

蘇聯紅軍係日本投降前十幾日先宣戰

即刻進攻駐中國關東軍

中共唔會話你聽 佢係痴蘇聯奪取江山

毛澤東真係靠咩打贏? 革命咁容易成功?

美國佬就係抽蔣家後腿 冇比中華民國清剿共產黨

先成就中共奪得江山

唔係美國佬承認中華人民共和國 今日中國代表會係中華民國

要小學生認識中國歷史呀!

如何聯俄抗美 用咩代價?

將美國設定為假想敵

美西戰爭割讓關島 美國曾經殖民菲律賓

但並冇同中國開戰 係毛澤東幫金家打江山

幫越共打江山

你會見到有美國人要偷渡去中國?

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-5-30 06:33 AM 發表

唔可以有雙重國籍又係咪唔可以返回國內丫。唔係丫嘛。咁咪就得囉。係國內無規定移咗民唔可以返國內生活及工作。
另外國內唔容許雙重國籍,咁就唔係離棄祖國啦,係祖國同意你入籍其他國家。否則批都唔批俾你移民。
係美國移民無叫你放棄美籍,中共係唔可以雙重國籍,做法唔同,但同樣可以自由進出。咁仲有咩分別。
移民亦唔係你講咁簡單呀!你估單方面向某個國家申請移民就可以呀,仲要睇吓中共批唔批俾你先得㗎,中共肯批 ...
離唔離棄就要睇下你移左民仲交唔交稅俾中國啦。只係交俾當地政府唔交埋俾自己國家咪背棄左國家。益人地損害國家。

引用:
原帖由 hy3161 於 2018-5-31 08:52 AM 發表

思想仲停系80年代,法輪狗。
歷史真相不容否認

美國佬何時「侵略」過中國?

相反 由沙皇到蘇聯 一直搵大陸笨

滿清政府 俄國要簽不平等條約

蘇聯時期 要大陸組織黑海艦隊

近年 駐軍越南 因南海問題

越南唔夠大陸打 但蘇聯駐軍係越南

解放軍唔會敢搞俄軍

不過大陸冇講姐!

因為為保共產黨執政 一定要對抗美國佬

如果唔痴俄羅斯 就難以抗衡美國

但俄羅斯就駐軍係越南 明顯係針對大陸

1972年美國出賣台灣承認中華人民共和國

唔係 大陸係聯合國有話事權咩?

美國承認耶路撒冷係以色列領土

已經等同國際承認

中共本來要戰敗 又係美國放生佢

蔣家國民政府係政府軍 中共係遊擊隊

憑咩打得贏? 你估真係毛主席萬里長征?

振臂一呼 黃袍加身? 天下歸心?

歷史就係歷史

南京國民政府係右派 中共係左派

我並唔會用意識形態去代表國家

中共為保左派掌權 賣國係事實

你話美國佬做過咩? 得閒入下中國領空姐

引用:
原帖由 hy3161 於 2018-5-31 01:17 PM 發表

傻仔,老美唔使霸占人土地就可以剝削啦。唔L好on dog啦。
俄羅斯 由沙皇時代 蘇聯時期 到而家

有邊樣野唔係搵大陸笨?

而家駐重兵係越南 唔係針對中國?

美國當初唔想蔣家奪天下

就係想好似南北韓咁

南韓一定會比錢美軍保護佢地

但蘇聯要大陸組織黑海艦隊

好明顯係要中國成為蘇維埃聯邦

到呢步已超出底線 1972年中共棄蘇聯痴美國

美國亦放棄台灣 承認中華人民共和國

美國取態 關乎究竟係大陸代表中國定台灣代表中國

就如美國承認以色列國 不承認巴勒斯坦國

巴勒斯坦自治政府 唔能夠以國自稱

如果美國承認台灣獨立 大陸都會好頭痕

中共係國際不斷打壓台灣邦交國