• 瀏覽: 25,381
  • 回覆: 55
引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-5-21 11:21 AM 發表
清朝已有賣腎救母。強國YouTube片已有。
Youtube已經被內地人玩壞

看完影響智商,已經不上

好值得敬佩

引用:
原帖由 ibmha6 於 2018-5-18 08:40 PM 發表

有冇睇到二人忽發奇想想種樹,吾代表表冇救助,只是二人更想自力更新,而村委會仲冇條件比塊地二人,你試下叫香港政府比塊地出來呀啦,睇下香港政府肯吾肯? ...
緊喺唔得啦!香港政府唔可以強迫受助人勞動。

引用:
原帖由 毒果愛作文 於 2018-5-17 11:39 PM 發表

你有需要時就會話火星都有人瞓街
俾條生路人地啦~佢都答你唔到架啦

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-5-17 11:07 PM 發表

社會救助,政府救助係應有之義。
x2

引用:
原帖由 stevenlau4 於 2018-5-17 03:42 PM 發表
這個短片是CNN旗下的GBS工作室在中國不久前拍攝的,短片裡的主人公是兩位河北老人,他們就是井陘的賈海霞和賈文其。這兩位老人來自河北井陘縣冶裡村,賈海霞的左眼是先天性白內障,從小失明,右眼又在打工時落下殘疾。賈文其則是小時候觸電,丟失了雙臂。2001年,兩人突發奇想,決定承包村裡沒人要的50多畝河灘來植樹,村委會知道後,一分錢沒要就給他們簽了合同。每天早上,看不清道路的賈海霞就拽著賈文其的衣袖,去 ...
好MAN喔

引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-5-17 10:12 PM 發表
香港,外國兩個老人早已入老人院,綜援,俾政府包養。仲使乜咁辛苦搵食咩。
吊你老豆啊

引用:
原帖由 食指 於 2018-5-17 11:37 PM 發表

咦,系你話外國嘅老人一早送哂去養老院wor
美國大把老人訓街就證明你講嘅唔系事實...
黃絲成日前後矛盾係常識

引用:
原帖由 超能量 於 2018-5-21 03:29 PM 發表
兩老殘而不廢,黃C廢而不殘!
一針見血

咁嘅片 CNN制作…來來去去4張相…

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]