• 瀏覽: 5,042
  • 回覆: 28
  • 追帖: 1
你管

因用人仔結算
又唔系獨市,順水救救老俄,FREIND下伊朗

老咪都要求中國進氣!

有生意唔做

引用:
原帖由 wskhy 於 2018-4-12 06:56 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=fAsMLlY-3C4
咁你減少咗入口, 咁你去邊度補充返? 用坑渠油可以代替嗎

貿易戰又一個冒出來幫老美圍毆中國

引用:
原帖由 two3888 於 2018-4-12 08:51 PM 發表

淨輸入俄國都夠用, 仲有伊朗經巴基斯坦運油既
唔通學香港傑青咁想,開發香港油氣田咩..

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2018-4-12 10:55 PM 發表

哈。。。 原來放一大輪屁話, 到頭來 戰略儲備都不足?
截止去年年底,我國已建成舟山、鎮海、蘭州、天津及黃島國家石油儲備洞庫共9個國家石油儲備基地,共儲備原油3325萬噸。

但是,相較於發達國家,我國的戰略石油儲備仍顯不足,迄今為止,美日等國的戰略石油儲備普遍都在90天以上。而中國的戰略石油儲備只能滿足34天的需求,遠遠不足以保障國家的能源安全。

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2018-4-12 10:55 PM 發表

真係請中你呢啲 中國傑青 真係中國之福, 係福頭嗰幅

引用:
原帖由 two3888 於 2018-4-13 03:09 AM 發表

真係請中你呢啲 中國傑青 真係中國之福, 係福頭嗰幅
毒果請著你就好了, 萬幾蚊就有咁既水平..不錯.
好過D作者,只識老作.

http://futures.eastmoney.com/news/1512,20180411855664396.html
CNBC周二引援沙特阿美貿易部門Unipec高管的消息稱,沙特阿美意外地上調5月向亞洲客戶出售的阿拉伯輕質原油官方售價,較阿曼/迪拜基準價溢價1.2美元/桶,每月上調10美分。

有市場人士猜測,沙特阿美此舉旨在盡全力將油價維持高位,以支撐接下來該公司的首次公開發行(IPO)。不過,沙特阿美方面尚沒對本輪價格調整做出解釋。在市場對沙特此舉依然一頭霧水之際,亞洲買家已經迅速反擊。

亞洲最大煉油商——中國石化宣布計劃將5月從沙特進口原油猛減四成。中國石化一位不具名的高管在接受採訪時表示

殺一儆百, 睇下仲有邊個小國不自量力插手兩個大國的搏奕

引用:
原帖由 two3888 於 2018-4-12 08:51 PM 發表

委內瑞拉呢幾年好吾掂,買多d委內瑞拉石油.

引用:

俄羅斯出口石油俾大陸有限額。唔係中國想買幾多,俄羅斯就賣幾多。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]