• 瀏覽: 9,009
  • 回覆: 147
+2
引用:
原帖由 baycitizen2047 於 2018-3-17 09:31 PM 發表

那麼,日後有人用 "共匪" 形容中共政權, 就怪不了別人.
連自己國家都唔尊重,那麼,日後有人用''走狗"形容,就怪不了別人!

引用:
原帖由 pakinHK 於 2018-3-18 04:23 PM 發表

咁你自己搬出去住咪得囉。
又要食老豆住老豆,又要吊柒個老豆。
無腦既人真係麻柒煩~~
除左無腦,仲識唔識講有意義的事情?

正所謂:面系人哋比嘅,架係自己丟嘅

有本事說服人正正經經尊重你嘅國家。唔係為咗一小部份人嘅過激行為,去整條法律出嚟。

引用:
原帖由 freddieking 於 2018-3-18 03:15 PM 發表

香港係行基本法㗎
唔鍾意可以離開中國香港特區
但係香港都行人權法,你有本事直接本地立法,提出新條例草案。唔係不停潛建基本法,不停係基本法嘅附件入邊,加鹽加醋。鬼鬼鼠鼠要香港跟隨。

再者,憲法本來係用嚟控制政府權力,唔知點解去到中國,憲法竟然係用嚟控制國民嘅行為。更離譜嘅係,竟然用憲法來控制人民要做出愛國行為。

引用:
原帖由 arki727 於 2018-3-18 07:30 PM 發表

但係香港都行人權法,你有本事直接本地立法,提出新條例草案。唔係不停潛建基本法,不停係基本法嘅附件入邊,加鹽加醋。鬼鬼鼠鼠要香港跟隨。

再者,憲法本來係用嚟控制政府權力,唔知點解去到中國,憲 ...
所以就同你講,你咁唔滿意,可以立刻離開中國香港特別行政區,冇人留你,冇人阻止你,好自由㗎

國歌是國家的尊嚴,國人應當自發尊重。

又何需諮詢  

別人的母親都應該要尊重 ,難道 DLLM 都要諮詢樓主

引用:
原帖由 flyfromhk 於 2018-3-18 04:32 PM 發表

你話姐,事實並非如此。看看這條新聞:

人地總統只可以批評,有法倒禁止咩?

立法要公眾諮詢,.....謀殺,強姦,老笠....都要再攞出來公眾諮詢好喎...!

當年大英帝國用英文做法定語言,有冇諮詢香港人呀?

引用:
原帖由 baycitizen2047 於 2018-3-17 09:31 PM 發表

那麼,日後有人用 "共匪" 形容中共政權, 就怪不了別人.
你係咪低能仔黎架,中央政府規定要全國性立法,港·澳都必須要跟隨,跟本就冇得香港選擇,係你呢種扮失明人仕咋唔知姐。

樓主你去唱日本國歌啦,on9仔。

引用:
原帖由 baycitizen2047 於 2018-3-17 09:25 PM 發表

那麼,中國和香港政府便成為下九流的鬼鬼祟祟政權。
返去日本啦你,你只是個識中文既日本人,扮咩姐你。

引用:
原帖由 sosoluck 於 2018-3-18 12:26 PM 發表

我估條傻仔係電視見到,歐美人示威,係燒其他國家嘅國旗囉。即係美國示威燒法國國旗實無事架
邊有傻仔會燒自己國家國旗架。
Deleted

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]