• 瀏覽: 23,170
  • 回覆: 432
+18
引用:
原帖由 貓男 於 2018-3-23 12:58 PM 發表

"好多日本音樂家話似"
咁舉幾個例子啦!

你呀媽係唔係女人,唔洗問專家㗎吓話?
上面咪比左幾條link你lor,自己睇,遲D比多幾條link你。

點解你咁鍾意同一條問題問完又問? 老人痴呆症(失智症)嗎?

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-23 13:01 發表
上面咪比左幾條link你lor,自己睇,遲D比多幾條link你。

點解你咁鍾意同一條問題問完又問? 老人痴呆症(失智症)嗎?
條link個條友齋吹話似,但又講唔出咩似
我又聽唔出,
所以問你。

你話得似,唔係齋聽兩個日本人(冇話係音樂家)話似你就信吓話?
你自己講下你聽到邊段似邊段先啦!

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-23 12:59 發表

進行曲/行進曲源於西方軍樂,音調同傳統中樂或和歌都好唔同,你唔識唔好亂嗡。
進行曲/行進曲係首歌嘅節拍同格式,
音調還音調,兩回事。
你越描越黑了。

引用:
原帖由 貓男 於 2018-3-23 01:07 PM 發表

條link個條友齋吹話似,但又講唔出咩似
我又聽唔出,
所以問你。

你話得似,唔係齋聽兩個日本人(冇話係音樂家)話似你就信吓話?
你自己講下你聽到邊段似邊段先啦!
都話我同你都唔係音樂家,你想話唔似咪唔似lor,我同唔到你拗,我地兩個都唔係音樂家,根本拗唔到。

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-23 13:12 發表

都話我同你都唔係音樂家,你想話唔似咪唔似lor,我同唔到你拗,我地兩個都唔係音樂家,根本拗唔到。
中國嘅五音調唔洗音樂家都識分!
我講清楚咗兩首歌嘅唔同,
你如過堅持話似,最少都講下咩似先。
冇實質嘅證據就屈人係漢奸,賤格!

引用:
原帖由 paoon 於 2018-3-23 01:12 PM 發表

依家就話唔知似唔似,
但你以前係同意別人說似架。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-3-23 12:56 PM 發表

你又執龍門嗱。
不過都回你。
韓戰,越戰,勾結蘇聯。
乜野嚟架?
記住,抗美援朝係志願軍。抗美援越係因為美國越戰前期越過中越國界,係廣西導致中國軍民死傷,有理有據。

試問美國同敘利亞,阿富汗,伊拉克都無雷公咁遠,憑乜軍事入侵呢?

引用:
原帖由 kolicson 於 2018-3-23 01:49 PM 發表

記住,抗美援朝係志願軍。抗美援越係因為美國越戰前期越過中越國界,係廣西導致中國軍民死傷,有理有據。

試問美國同敘利亞,阿富汗,伊拉克都無雷公咁遠,憑乜軍事入侵呢?
喎,志願軍,唔係蘇聯主使咩?
唔好再搬龍門。
主權在民,係講政治體制,唔好再東拉西扯嗱。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2018-3-23 01:48 PM 發表

依家就話唔知似唔似,
但你以前係同意別人說似架。
我冇話唔似,唔係我講的。
我都冇話似,都唔係我講的。

提示: 違規內容已被屏蔽
以力服人

引用:
原帖由 wilsonpooh 於 2018-3-26 02:38 PM 發表
以力服人
冇話立左法班盲反中會服。但至少等佢地知道唔尊重國家和其他國民係會有後果的!

引用:
原帖由 阿聞 於 2018-3-17 05:43 PM 發表

放心, 我自己好清楚我自己係愛咩國。 唔好咁白痴以為用啲歪理就可以老屈其他人乜乜乜。
佢地咪又係得把聲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]