• 瀏覽: 14,120
  • 回覆: 89
  • 追帖: 3
+4
中國加油

引用:
原帖由 支共 於 2018-2-25 11:41 AM 發表
我都好想愛國,但係又對中國現時狀況有些不滿。藍絲,你地點樣調節心態,做到愛國ga?

真心問下,想玩嘢別回覆
我唔係藍絲,但可以係好簡單咁回答你,首先愛國≠愛共產黨,但只要能使中國富強的政府(共產黨),即使有犯錯(誰人無過),只要不超越個人嘅容忍度,我都會畀機會佢,呢個就係我的愛國心態

引用:
原帖由 心水清 於 26-2-2018 10:32 發表

嘩,你使唔使扯上咁遠啊,我呢啲小市民只求安穩,國家強大。

身為中國人而驕傲。
我和你談的問題沒有時間性,
從古代到你和我的現在。

引用:
原帖由 小婆羅門 於 25-2-2018 22:52 發表

故此,中國內部的貧富懸殊日益嚴重,我中港兩邊走完全感受到這情況
<我中港兩邊走完全感受到這情況>
呢句係咪少咗一個字,如果唔係,你就係發表假訊息。

引用:
原帖由 我有私家車 於 2018-2-26 12:01 PM 發表

我和你談的問題沒有時間性,
從古代到你和我的現在。
你咁講,即係你為中國付出好多啦。

講出來聽下。

引用:
原帖由 心水清 於 26-2-2018 21:25 發表

講出來聽下。
我漏咗講未來,未來都有自私自利旣人愛國。

引用:
原帖由 心水清 於 2018-2-26 21:25 發表

講出來聽下。
可能係精蟲幾條!

引用:
原帖由 我有私家車 於 2018-2-26 10:35 PM 發表

我漏咗講未來,未來都有自私自利旣人愛國。
我以為你當會寫中文,己算愛國添。

引用:
原帖由 Iri 於 2018-2-25 09:49 發表
美國撒大使館去耶路撒冷
穆斯林圍攻以色列到了
美軍退出東亞救以色列
中國北韓準備接收南韓
yeah...好同意

講起黎.卅萬大軍喎,糧食由那裏供應?

有就肯定車龍由天津排上黑龍江啦。

引用:
原帖由 支共 於 2018-2-25 12:54 PM 發表

有些人總是盲目愛國的
我只見更多盲目反國 仲要假借反共來反中。愛國同愛人一樣,對外明知家人犯錯,都會先保護家人槍頭對外。愛,本身就要一定程度的盲目,你不愛家人,在外人屌家人,最多家庭破裂,離婚收場,如果大多數人不愛國 是國破家亡,死幾億人,好多人盲目反中,就以為國際社會(美國)有公義,中國出問題,幫你養十億人口,事實上全世界只會來中國分豬肉,這就是在香港愛國同不愛國人的意維的分別。我只信,中共怎樣獨裁,但一定想中國好 香港好,但其他國家多民主,只會想中國永不超生

覺得可以上youtube 同facebook才知道世界,正正是無腦的人,有腦既人都唔會去咁做,玩社交應用只會 令自己視野狹窄,因為內容只會越來越單一,社交應用會自動推你喜歡的內容,如你是wc, Facebook 會推越多wc的內容,令你以為全世界都是wc. 社交媒體也是美國政府洗腦的工具,如佢地會系中國版的Google /Facebook 推更多反中內容, Facebook 就被 揭發 幫希拉里推新聞,想影響選擇結果。 現在中國每年一億人次出國,反中垃圾仲信中國人被洗腦?😂笑死,不如反醒下自己有無被Facebook /youtube 暗中洗腦啦

鍵盤翻頁
左右