• 瀏覽: 3,686
  • 回覆: 12
上年有醫生及泛民中人阻止政府修改醫委會條例,依家有無數市民睇病難,有病都睇唔到醫生,隨著人口老化,將來會有更多人因為等睇醫生而等到病死,呢班為個人利益而害死人的醫生,等同謀殺。

引用:
原帖由 smart889 於 2018-1-20 08:49 AM 發表
上年有醫生及泛民中人阻止政府修改醫委會條例,依家有無數市民睇病難,有病都睇唔到醫生,隨著人口老化,將來會有更多人因為等睇醫生而等到病死,呢班為個人利益而害死人的醫生,等同謀殺。
雖然口口聲聲說功能組別的議員零認同/不能代表民意, 但要維護組別的利益跟公眾抵抗到底時, 還是泛民陣營才臉皮夠厚去到盡

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-20 01:18 PM 發表

重點是人口問題 而非 醫療問題。

香港人反對引進 亂吊液、濫開藥、收紅包、手術臺上加價的 中華人民共和囯的 低端郎中!

低端人口應該返大陸看病

低端人口由低端郎中處理才合邏輯!: ...
點先叫低端人口?每個去睇醫生(包括公營同私營)嘅人係唔係要先做資產檢查?

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-20 13:18 發表

重點是人口問題 而非 醫療問題。

香港人反對引進 亂吊液、濫開藥、收紅包、手術臺上加價的 中華人民共和囯的 低端郎中!

低端人口應該返大陸看病

低端人口由低端郎中處理才合邏輯!: ...
依家等睇醫生的大部分老人家都係幾十年來令香港起飛的人,並不是新移民。因為仇恨,你同泛民一樣,無人性。

引用:
原帖由 smart889 於 2018-1-20 04:29 PM 發表

依家等睇醫生的大部分老人家都係幾十年來令香港起飛的人,並不是新移民。因為仇恨,你同泛民一樣,無人性。
佢都唔知系吾係人

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-20 22:01 發表

我們香港人一眼就看出問題的癥結!

只要所有 自稱中華人民共和囯人的 都北上就醫,香港哪裏會有醫療負荷不足的問題, 建港老人哪會 治病難!

你們 中華人民共和囯人 製造的問題,請回去 ...
無人性到連自己香港人都想趕走,泛民就係咁無人性

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-20 10:01 PM 發表

我們香港人一眼就看出問題的癥結!

只要所有 自稱中華人民共和囯人的 都北上就醫,香港哪裏會有醫療負荷不足的問題, 建港老人哪會 治病難!

你們 中華人民共和囯人 製造的問題,請回去 ...
你唔係中華人民共和國人,香港嘅事唔關你事。

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-1-20 03:26 PM 發表

點先叫低端人口?每個去睇醫生(包括公營同私營)嘅人係唔係要先做資產檢查?
你同呢條低等生物講都晒氣啦!所有由內地呢嘅佢一律都叫做低端人口,其實,佢連動物都無資格做。

無人性

引用:
原帖由 哈哈你好嗎 於 2018-1-21 01:30 發表

你同呢條低等生物講都晒氣啦!所有由內地呢嘅佢一律都叫做低端人口,其實,佢連動物都無資格做。
你阿爸阿媽,所有香港人都係低端人囗,泛民精神病人講嘢果然瘋狂

引用:
原帖由 smart889 於 2018-1-21 08:30 AM 發表

你阿爸阿媽,所有香港人都係低端人囗,泛民精神病人講嘢果然瘋狂
NoNoNo~~~~佢口中嘅只係由內地呢,但要係呢幾年先開始嘅中國人,

至於以前嘅,佢係唔會應你,因為佢自己可能都係由大陸爬落呢~~

當然,仲有一樣好緊要!就係一定要反中崇洋!如果係,就算真係中國嘅低端人都立即會變成一代聖人!

你真係識李旺陽?如果佢唔係咩野維權人士,佢就算真係被他殺,D人會咁追捧佢?如果無咗D同中國政府對著幹嘅原素,李旺陽咪又係我地口中嘅蝗蟲。只不過好多人該意唔諗姐。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]