• 瀏覽: 8,904
  • 回覆: 116
+2
香港青年領袖精彩人生後繼續happy

譚嗣同的絕筆詩
望門投止思張儉,忍死須臾待杜根。
我自橫刀向天笑,去留肝膽兩崑崙。

譚嗣同震古爍今烈士
香港青年領袖

譚嗣同英勇就義
香港青年領袖精彩人生後繼續happy

引用:
原帖由 tcy86 於 2018-1-20 09:16 AM 發表

佢哋唔係怕坐監,而係怕超過三個月
無得做議員
邊有咁多人做議員,因東北,政總而判監而保釋成十幾個人,咪得河童和深圳聰有聲氣做議員,而且河童呢次只係判3個月,仲可以符合5年內參選立會資格,點解唔坐左佢就算呢,但咪又係一樣要求保釋上訴,估計河童上訴都係上訴刑期,而唔係條罪,因為佢都認左罪,所以,想做議員係考慮之一,但最主要就係唔想坐監嘛.

東北十三子只不過棋子
班所謂青年領袖叫人衝,自己鬆
班友一早擺明為了選擇才做
信徒只不過係腳踏石
本來講好判社服,點之被阿爺一吓ko
五年內不能選才發爛渣
睇糧油被DQ時表現便知

班廢青除了做垃圾員外
有乜功可以揾到十幾萬一個月

引用:
原帖由 chungalex78 於 2018-1-19 09:18 PM 發表

變法失敗譚嗣同擲地有聲的話:「各國變法無不從流血而成,今日中國未聞有因變法而流血者,此國之所以不昌也。有之,請自嗣同始。」這段話爾後成了震古爍今的名言。
佔中失敗:sm ...
以變法喻佔中,好似好難有共鳴喎

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-1-20 04:38 PM 發表

比喻人格高低

引用:
原帖由 tcy86 於 2018-1-20 10:54 AM 發表
東北十三子只不過棋子
班所謂青年領袖叫人衝,自己鬆
班友一早擺明為了選擇才做
信徒只不過係腳踏石
本來講好判社服,點之被阿爺一吓ko
五年內不能選才發爛渣
睇糧油被DQ時表現便知

班廢青除了做垃圾員 ...
叫人衝、自已鬆,只係共黨喉舌作出來抹黑香港青年民主領袖!!
領袖門已經講得好清楚:前面的學生衝擊流血,自己留在冷氣房開記招,呢啲係分工,唔係自己鬆!

引用:
原帖由 atkatk002 於 2018-1-20 04:38 PM 發表

抱歉真是好難對比 譚嗣同是中國近代史上響噹噹的改革先行者中華民族一等一的英雄香港青年領袖是

原來人地在戶外流血,自已在冷氣房度領功叫分功
咁我都講錯,應你去衝,我領功
你坐監,我做議員

呆灣己經最好示範民主的真面目
就係連褲子都被脫光

真是好難對比
譚嗣同,這位感天動地的奇男兒、偉丈夫,誰不崇敬,誰不景仰,誰不愛重,誰不懷念  
香港青年領袖是

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]