• 瀏覽: 2,309
  • 回覆: 11
引用:
原帖由 winter88soldier 於 2018-1-15 03:29 AM 發表
鄭若驊資深大律師 Teresa Cheng SC 做律政司司長會令整個政府失去所有公信力。叫個其身不正喜愛違法行為不停講大話又自大嘅犯法八婆掌握執法權?香港政府痴咗線!

中央高層已經表示要維護香港特區威信。鄭若驊應該冇得留底。可能中央已經有人選出任這個職業位。到時候林鄭要委任一位更親近大陸嘅人士出任律政司司長都未定。

香港政府幾時有過公信力? 既然未擁有過,何以失去呢?

引用:
原帖由 winter88soldier 於 2018-1-15 03:29 AM 發表
鄭若驊資深大律師 Teresa Cheng SC 做律政司司長會令整個政府失去所有公信力。叫個其身不正喜愛違法行為不停講大話又自大嘅犯法八婆掌握執法權?香港政府痴咗線!

細佬,你今年幾大,現在好多港獨分子嚮往的港英時代,香港係一個紙醉金迷,燈紅酒綠,老翻處處的地方!!

法治社會,唔一定為普通市民帶來好處!
歷史上,秦朝就係中國講法治的朝代,不過冷酷無情,唔夠百年就玩完!

香港越嚟越政治化,從某一個角度來講,就是法律越嚟越影響民生,迫使市民,越嚟越需要爭取政治權利,來改變自由的生活!!
這樣就可以解決,九七年前,點解香港叫政治冷感地方!

再講呢一單嘢,好多市民身有屎,根本冇興趣理,鄭的鄰居,將來一定對泛民非常反感,因為單野無啦啦牽連,呢啲咁嘅獨立屋, 10個有8個都有問題!

引用:

在毒媒和黃狗眼中, 政府從來都沒有公信力。
在廣大市民眼中, 政府應該控制毒媒, 找回公信力。

同問 

何解 反對派議員收黑金 知法犯法 就唔會失去公信力呢?

何解 毒果誹謗官司未停過又唔會失去公信力呢?

何解 次次反政府團體遊行都報大人數又唔會失去公信力呢?

急!!! 在線等!!!

引用:
原帖由 stkwok1985 於 15/1/2018 11:38 發表
同問?

何解 反對派議員收黑金 知法犯法 就唔會失去公信力呢?

何解 毒果誹謗官司未停過又唔會失去公信力呢?

何解 次次反政府團體遊行都報大人數又唔會失去公信力呢?

急!!! 在線等!!!
叫鄭落台,OK。

不過要泛民建制有潛建的一齊落台。

引用:

陳景生資深大律師都話鄭若驊僭建可能係行騙點解鄭若驊仲唔辭職仲未被釘牌同檢控?

引用:
原帖由 behappy1997 於 2018-1-15 07:09 AM 發表

中央高層已經表示要維護香港特區威信。鄭若驊應該冇得留底。可能中央已經有人選出任這個職業位。到時候林鄭要委任一位更親近大陸嘅人士出任律政司司長都未定。
唔怪得一向撐開政府果幾位都唔多出聲,原來係冇吹雞落order做野,唔怪得之咁靜啦。係換人就換件啜核D架啦,好似獸交律師何君妖/粗口律師馬恩國/奴隸獸律師周浩鼎/痴呆律師容海恩,件件都係建制精品,諗起都打個冷震。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]