• 瀏覽: 4,245
  • 回覆: 27
引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-14 11:10 PM 發表
白髮滄滄的老太婆都明白只有反對的聲音 才能避免 香港成爲 一輛沒有 剎車踏板 的汽車!

而 中華人民共和囯人 卻整天在 盤算 如何繼續做奴隸,如何學農場裏的畜牲一樣 讓滿手鮮血的屠夫餵 ...
你條撚樣,俾人雞姦嗰陣時,我唔知你會唔會報警呢?樓主??

咁樣做算唔算屈服係共產黨淫威之下呢?

你條撚樣都戇撚鳩!!

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 01:05 AM 發表

邊個出糧比警察? 邊個出糧比政府官員同公務員? 邊個係老闆,邊個係夥計,你搞清楚未?

你究竟有冇交過稅!
你條七頭有撚錢交稅咩?!

你咁撚唔鍾意共產黨,你唔係俾錢佢洗呀?柒頭!!

諗清楚啦on9仔,你條命呀,都係共產黨保護你!

不過,你可能係個窮閪,成日諗住搶鳩人野,共產黨,可能左撚住你發達嘅!!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 01:12 AM 發表

你原來冇交過稅,重要 向共慘黨 搖尾乞憐,真可悲!

香港人不用 共產黨 保護,你吹咩!
唔該你啦!照下鏡,香港人,你係咪大陸出世我都唔知啦!!

你覺得自己邊位呀,你有資格定義咩叫香港人咩?!你只不過係一隻亂鳩咁叫野狗咋嘛,你夠膽做大事上A1?

一個香港公民,雖然冇投票權,但係就算冇俾錢政府,香港政府一樣保護你生命,財產!你冇俾錢政府,一樣可以去急症室!

你接受香港政府嘅保護,你又算唔算一個奴隸啊?!

你生命財產受到威脅嘅時候,你會唔會報警呀?你又算唔算一個奴隸?!

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 01:00 AM 發表

我是問 揀選! 不是參選!

人大代表代表你! 你認爲你自己有沒有資格參與揀選人大代表?

既然你講參選, 那麽你又認爲 你自己 有沒有資格參選人大代表?
你問都多餘. 你覺得我有資格揀選咩. 好心你問返D正常D既問題啦. 你不如問我有冇資格揀選軍委主席. 根本D大陸野從來都唔開放比人揀選. 你問黎把鬼. 你等人大開放比我揀選你先問我有冇資格啦.

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 01:05 AM 發表

邊個出糧比警察? 邊個出糧比政府官員同公務員? 邊個係老闆,邊個係夥計,你搞清楚未?

你究竟有冇交過稅!
講交稅呀。
你交左幾撚多稅呀,
有冇交稅都成問題,
呃飯食囉綜援乍掛。

中國甘好就唔使個個領導家人拿外國護照啦

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-14 11:10 PM 發表
白髮滄滄的老太婆都明白只有反對的聲音 才能避免 香港成爲 一輛沒有 剎車踏板 的汽車!

而 中華人民共和囯人 卻整天在 盤算 如何繼續做奴隸,如何學農場裏的畜牲一樣 讓滿手鮮血的屠夫餵 ...
做洋奴做到反唔到轉頭? 臨老唔過得世

引用:

有反對聲音係好事。不分責紅皂白咁反對就只會變成係噪音。
用唔開會嚟反對,就係不負責任。

有反對聲音好正常架,不過就唔認同為咗反對而反對嘅行為

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 12:11 AM 發表

閣下作爲一個 叛逆, 自私, 低俗, 不誠實 的中華人民共和囯人,是否也認為自己不應該有資格參與揀選人大代表呢?
如果你無試過去投票選人大代表,請你唔好否定人大代表產生的合法性
係大陸各鎮街道,社區居委,行政村開始為選舉代表基礎,由戶口所在地鎮街居民,社區居民,村民投票選出代表,由街道村民代表投票選舉出區人大代表,由區人大代表投票選舉出市人大代表,由市人大代表投票選舉出省人大代表,最後由省人大代表投票選舉出全國人大代表。另外:你要參加選舉的被選舉人,不一定需要是該級別的人大代表,例如你是普通百姓,只要是經過市人大代表們投票選出,你就可以成為省人大代表的一員。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-1-16 01:12 AM 發表

你原來冇交過稅,重要 向共慘黨 搖尾乞憐,真可悲!

香港人不用 共產黨 保護,你吹咩!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]