• 瀏覽: 6,909
  • 回覆: 44
引用:
原帖由 劉婕 於 2017-12-1 11:38 AM 發表

田北俊叫做有智慧? 我真不敢苟同, 這騎牆派害得香港好慘...
你後段所講的人未能拍住DQ4醜, 還有排追。 至于建制中的優秀份子都難逃毒媒抺黑, 所以瞎眼的選民才去選6刀4寸做政綱的林雀停, 朱老千,  姑婆莊,  ...
翻閱立法會的投票記錄,除缺席沒有投票的「假難民之父」張超雄,其他26名犯民主派議員均投下反對票,否決打擊假難民議案,
當中包括民主黨議員:
涂謹申、
胡志偉、
黃碧雲、
尹兆堅、
林卓廷、
許智?、
鄺俊宇;
毛孟靜;

公民黨議員:
郭家麒、
楊岳橋、
陳淑莊、
譚文豪、
郭榮鏗;

街工議員:
梁耀忠;

社民連議員:
梁國雄;

人民力量議員:
陳志全;

本土派議員:
朱凱?、
鄭松泰、
羅冠聰、
劉小麗,

以及專業議政議員:

李國麟、
莫乃光、
梁繼昌、
葉建源、
邵家臻、
姚松炎。

引用:
原帖由 香港先生 於 2017-11-30 23:47 發表
幾時取消垃圾會???
只要警察敢於發動政變,武力接管立法會,就已經可以解決

可惜警察都係貪生怕死,只為份人工

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-12-1 11:38 AM 發表

田北俊叫做有智慧? 我真不敢苟同, 這騎牆派害得香港好慘...
你後段所講的人未能拍住DQ4醜, 還有排追。 至于建制中的優秀份子都難逃毒媒抺黑, 所以瞎眼的選民才去選6刀4寸做政綱的林雀停, 朱老千,  姑婆莊,  ...
大家見解唔同無辦法,係我眼中,建制當中除左曾珏成就算佢最有智慧,起碼唔係為支持而支持,之前自由黨係佢統領下都仲似翻個人,可惜鐘國斌做左主席後又變回原狀

引用:
原帖由 郭郭 於 2017-11-30 11:30 PM 發表

我唔敢講泛民班人好醒,但如果建制中人有曾珏成,田北俊等既智慧,我諗都有好多中間派會出黎投票既,但如果元秋,吳星星,痴跟,郭博士,午餐肉,新民黨溝通員,訓覺象哥之類既人物,我諗唔到有乜理由要投俾呢d怪人
就係你呢d人。
表面中立,底子裹是反建制。

所以最後寧願投俾包裝到好似好有智慧既所謂【政治新星】,【民主希望】。
結果比傳統泛民,傳統建制更騎呢。

亦解釋到點解一些從冇政治經驗,只是選前拋出一些美麗願景的人,為何會高票當選。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-12-3 11:31 AM 發表

就係你呢d人。
表面中立,底子裹是反建制。

所以最後寧願投俾包裝到好似好有智慧既所謂【政治新星】,【民主希望】。
結果比傳統泛民,傳統建制更騎呢。

亦解釋到點解一些從冇政治經驗,只是選前拋出一些 ...
咁你覺得容海恩,蔣元秋,何君堯,柯創盛等有甚麼好出色既政治經驗?何君堯都係2015先開始做區議會,係柯創盛做區議員耐少少囉,你話泛民新人無經驗,咁我所講果四個有乜野經驗,蔣元秋仲做埋d乜乜委員會主席添,結果做到九唔搭八

引用:
原帖由 超級灰膠袋 於 2017-11-30 03:04 AM 發表
香港有成幾拾萬人支持佢地,覺得佢地點做都是對,很難改變呢個現狀。
泛民就算衰到連支持者都過到關。
但呢班人大部份都不會轉投建制。罪名就是他是民建聯,親共,左仔。
最後,都係只有三個選擇。
1.索性不投票。
2.投俾包裝華麗既新人。
3。含淚投俾傳統泛民,自我安慰話俾多次機會佢。

引用:
原帖由 郭郭 於 2017-12-3 11:44 AM 發表

咁你覺得容海恩,蔣元秋,何君堯,柯創盛等有甚麼好出色既政治經驗?何君堯都係2015先開始做區議會,係柯創盛做區議員耐少少囉,你話泛民新人無經驗,咁我所講果四個有乜野經驗,蔣元秋仲做埋d乜乜委員會出席添,結果做到 ...
係架。
大家都冇經驗架,
不過,大部份人選擇華麗包裝,漂亮口號。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-12-3 11:44 AM 發表

泛民就算衰到連支持者都過到關。
但呢班人大部份都不會轉投建制。罪名就是他是民建聯,親共,左仔。
最後,都係只有三個選擇。
1.索性不投票。
2.投俾包裝華麗既新人。
3。含淚投俾傳統泛民,自我安慰話俾多 ...
投票結果決定一切,唔計沉默大多數,投泛民既人數比建制多三十萬人,事實數據又唔見你地講下,剩係識係度吹呢d建制傻瓜係點樣有識之士,真係令人發笑

引用:
原帖由 郭郭 於 2017-12-3 11:52 AM 發表

投票結果決定一切,唔計沉默大多數,投泛民既人數比建制多三十萬人,事實數據又唔見你地講下,剩係識係度吹呢d建制傻瓜係點樣有識之士,真係令人發笑
鄭屎講得啱。
選民是白痴的。

我亦從來不相信民主的。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-12-3 11:50 AM 發表

係架。
大家都冇經驗架,
不過,大部份人選擇華麗包裝,漂亮口號。
建制無經驗可以體諒,泛民無經驗就華麗包裝,漂亮口號,真係雙重標準,再討論落去先晒氣,你慢慢繼續

引用:
原帖由 郭郭 於 2017-12-3 11:55 AM 發表

建制無經驗可以體諒,泛民無經驗就華麗包裝,漂亮口號,真係雙重標準,再討論落去先晒氣,你慢慢繼續
其實係建制無論有冇經驗,有冇華麗包裝,你都不會考慮投票俾佢。
罪名就是【建制】

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-12-3 12:00 PM 發表

其實係建制無論有冇經驗,有冇華麗包裝,你都不會考慮投票俾佢。
罪名就是【建制】
我咪講過囉,如果建制會好似曾珏成,田北俊咁唔係完全擦鞋,我未必唔會考慮,當然,你又會話呢兩個係假建制啦,其實係你眼中,建制係咪等於完全贊成,唔識反對既呢,唔怪之得前建制梁家騮一直建制,只係某d議題係維護下業界利益同聽廣大醫學界既意見(佢係代表醫學界既立法會議員)就立即俾人鬧到隻狗咁啦

p.s最後一個留言,唔再回覆,你慢慢繼續

在我眼中呀。
反對派是為反而反囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]