• 瀏覽: 2,943
  • 回覆: 11
香港將會出個監獄特首?話說民主黨劉慧卿的網台節目,日前邀得陳健民出席。本來諗住陳健民講嚟講去三幅被,點知佢突然爆料:戴耀廷近日同學聯前秘書長、剛保釋出獄嘅周永康食早餐,戴耀廷無啦啦「講笑」話「可能與未來特首吃早餐」。
戴耀廷講呢啲?講笑搵第二啲講好喎!成班破壞香港嘅罪魁圍威喂食嘢互封未來特首?仲要封個仇中上腦嘅民主惡霸做特首?如果佢哋其中之一做得成特首,香港仲有好日子過?
但想深一層,陳健民呢招都幾「高」。點解?周永康係未來特首,咁黃之鋒係乜?羅冠聰又係乜?仲要話句嘢係戴耀廷講,唔關我事喎。短短一句說話,陳健民成功喺3個年輕民主惡霸同戴耀廷之間製造矛盾,真係唔知話佢勁好定工於心計好呢!

戴妖講呢啲?簡直癡人說夢!妳自己都冇咁嘅本事做特首喇!

引用:
原帖由 萬古天門樂 於 2017-11-20 03:25 PM 發表
香港將會出個監獄特首?話說民主黨劉慧卿的網台節目,日前邀得陳健民出席。本來諗住陳健民講嚟講去三幅被,點知佢突然爆料:戴耀廷近日同學聯前秘書長、剛保釋出獄嘅周永康食早餐,戴耀廷無啦啦「講笑」話「可 ...
到時;
恆生指數100點
樓價100元呎都乏人問津

引用:
原帖由 萬古天門樂 於 2017-11-20 03:25 PM 發表
香港將會出個監獄特首?話說民主黨劉慧卿的網台節目,日前邀得陳健民出席。本來諗住陳健民講嚟講去三幅被,點知佢突然爆料:戴耀廷近日同學聯前秘書長、剛保釋出獄嘅周永康食早餐,戴耀廷無啦啦「講笑」話「可 ...
三件之中, 周永康較富有, 戴妖可以慢慢昆佢副身家

大家誤會了。
戴對周說「可能與未來特首吃早餐」,意思是(你周永康)可能與未來特首(我戴耀廷)吃早餐。

戴是基督教,周永康在牢裏學佛教,戴點會舉個異教徒做特首?

佢就係用呢啲說話推啲年青人反中

戴妖真係賤中之霸

引用:
原帖由 mango178 於 2017-11-20 17:45 發表
到時;
恆生指數100點
樓價100元呎都乏人問津
好難講,到時通漲失控,$100都未必買到一塊麵包,
可能到時間一間屋值百幾億呢!

戴妖已進入打飛機期,上次話中國崩潰,呢次又話周永康做特首,講唔定下次又話係大陸坐緊監果位周永康做國家主席.

引用:
原帖由 貓男 於 2017-11-21 02:51 PM 發表

好難講,到時通漲失控,$100都未必買到一塊麵包,
可能到時間一間屋值百幾億呢!
有道理,港幣等於廢紙

選特首點解唔可以有公民提名?
此貼不言而喻!

引用:
原帖由 山上的天才 於 2017-11-22 01:04 AM 發表
選特首點解唔可以有公民提名?
此貼不言而喻!
都唔值得討論,接受提名佢本身已經係唔會發生,就已經係偽命題。留番啖氣,飲杯茶,食個飽暖肚好過啦😄

香港人死嗮都唔輪到佢啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]