• 瀏覽: 28,146
  • 回覆: 55
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-1-13 11:42 AM 發表

資迅發達能知天下事。
當然有牆就另計。
知?
咁你又知唔知這個資訊發達年代,網絡上有幾多資訊是真確嘅,有幾多係謠言呀。
早前TVB就有個節目探討過,網上的謠言有幾嚴重啦。若果啲人好似閣下咁,相信都好難有能力分辨那些是真,那些是假囉。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2018-2-16 07:21 PM 發表

知?
咁你又知唔知這個資訊發達年代,網絡上有幾多資訊是真確嘅,有幾多係謠言呀。
早前TVB就有個節目探討過,網上的謠言有幾嚴重啦。若果啲人好似閣下咁,相信都好難有能力分辨那些是真,那些是假囉。
智者明辦是非,愚者盲從中央。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-17 10:46 AM 發表

智者明辦是非,愚者盲從中央。
可惜無你份囉(成字嗰部份)。
但後面嗰句「愚者盲從歐美」,就真係最適合你。

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-11-22 10:00 AM 發表

澳門最後的澳督唔學英國人的陰招, 唔似肥彭咁毒辣, 臨走搞局 栽培犯民政棍逢中必反, 回歸前已安插漢奸攻佔校園, 進行大規模洗腦工程, 又有毒果係度日日醜化政府和中央....
澳門人沒有被漢奸洗腦, 就係咁簡單。
6070年代 香港日日 炸彈同遊行個陣。港英政府鎮壓住。不過同期,澳門一樣係紅色革命青年遊行個年代。不過葡國政府沒鎮壓過,所以其實政治勢力上,共產意識對澳門人來講唔係邪教,唔係獨裁。 無抗拒感。而且澳門人真係心胸廣咯。佢地都唔同人爭第幾,優越感唔強。所以是非就少,經濟自然好啦

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2018-2-17 12:49 PM 發表 

可惜無你份囉(成字嗰部份)。
但後面嗰句「愚者盲從歐美」,就真係最適合你。
我係無智亦無礙。
你只係執人口水尾,弱智者之為也。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-17 02:15 PM 發表

我係無智亦無礙。
你只係執人口水尾,弱智者之為也。
咁我都唔係執你口水尾囉,你講嘅係
引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-17 10:46 AM 發表

智者明辦是非,愚者盲從中央
但我係話「但後面嗰句「愚者盲從歐美」,就真係最適合你。」,乜真係相同嗎?
不過咁,你認為係都無辦法啦,咁係因為你真係「愚者」,亦真係「盲從歐美」噃,咁唔用「愚者盲從歐美」又點夠貼切呢?
呀或者我都可以改下嘅,不如就贈你「蠢人蠢到盲目跟從歐美」囉,啱唔啱你?

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2018-2-17 02:56 PM 發表

咁我都唔係執你口水尾囉,你講嘅係

但我係話「但後面嗰句「愚者盲從歐美」,就真係最適合你。」,乜真係相同嗎?
不過咁,你認為係都無辦法啦,咁係因為你真係「愚者」,亦真係「盲從歐美」噃,咁 ...
盲從乜都係愚者,和你一樣。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-17 03:21 PM 發表

盲從乜都係愚者,和你一樣。
哈哈,嗱你自己都認啦,我無迫你呀。不過,我就無承認過我盲從過啲乜囉。

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2018-2-17 03:28 PM 發表

哈哈,嗱你自己都認啦,我無迫你呀。不過,我就無承認過我盲從過啲乜囉。
你自己係咪話人啦。

引用:
原帖由 bdbd321 於 2017-10-16 22:35 發表
以前香港人對大陸太好,籌款救災開辨學校乜都有.咁又點,佢地D人跟本無本心,而且依加跟本佢地係冷血同自high多
好同意

引用:
原帖由 chenflie 於 2018-2-17 01:43 PM 發表

6070年代 香港日日 炸彈同遊行個陣。港英政府鎮壓住。不過同期,澳門一樣係紅色革命青年遊行個年代。不過葡國政府沒鎮壓過,所以其實政治勢力上,共產意識對澳門人來講唔係邪教,唔係獨裁。 無抗拒感。而且澳門人 ...
澳門人純品得, 容得下多間大賭場在澳門大力發展, 也不怕兒女學壞, 知道是什麼原因嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]