• 瀏覽: 3,284
  • 回覆: 27
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2017-9-23 09:15 PM 發表

人地侵略你唔得,你侵略人地就得!
如此來講,美洲白人都應回歐洲……

引用:
原帖由 KG123456 於 2017-9-23 11:19 PM 發表

如此來講,美洲白人都應回歐洲……
其實不止白人,還有黑人。。。

這個土地原本是印第安人,而且這兒的印第安人,他們都是黃種人。。。

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2017-9-23 08:32 PM 發表

佢有咩權威性??
朋友,重性權威性而不看重內容,是白癡的!我想問,每一個權威都有未曾得道之一刻,如此,他們的話又在何時才能上位呢?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-9-24 03:24 AM 發表
大漢族主義 is actually a China problem!
所以滋生咁多國際問題!!

一樓引文偏頗又無知,李波被官方稱首先是中國公民係基於法律,基本法已規定不承認居英權英國護照和BNO, 所有持這類護照人士一律當中國公民看待,香港入境處亦已作出通告,持居英權護照要入紙聲明放棄中國國藉,才能擁有完整英國國藉。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-9-24 01:49 PM 發表
一樓引文偏頗又無知,李波被官方稱首先是中國公民係基於法律,基本法已規定不承認居英權英國護照和BNO, 所有持這類護照人士一律當中國公民看待,香港入境處亦已作出通告,持居英權護照要入紙聲明放棄中國國藉,才能擁 ...
勿胡扯,世上那有什麼“居英權護照”?British Citizens Passport 就有~

引用:
原帖由 caledis 於 2017-9-23 09:07 PM 發表
種族主義,係上世紀大部份戰爭嘅起因。
相信,第三次世界大戰也和種族有關!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2017-9-23 09:05 PM 發表
中國因此而強大, 絕對是好事,
為何要質疑漢人移居新疆, 內蒙古, 西藏等等的地方?
佢地唔知道,民主國家係冇限制人民自由遷徙。。。。。
即,中國嘅漢人,無論喺任何政治制度之下,遷徙到其他區(某啲民族聚居地)居住都應該係一種權利,只要有能力就可,即使當地政府冇授與戶籍亦可居住。

相比起某啲民主國家,人民遷入至某地區,然後將某種族人民強行隔離,用呢種方式保護當地風土文化,我國真係唔會用,我國講求各族融和。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-9-23 09:07 PM 發表
種族主義,係上世紀大部份戰爭嘅起因。
新鮮熱辣既羅興亞人

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2017-9-24 01:56 PM 發表

勿胡扯,世上那有什麼“居英權護照”?British Citizens Passport 就有~
細路唔識世界唔怪你,居英權護照係九七之前英國政府批俾部份香港人申請既英國護照,唔駛去英國定居都有英國國藉,但擁有隨時去英國本土定居權利,叫做居英權。

中央政府聲明唔承認呢種居英權,持有呢類護照在港無效,冇領事保護權,冇英國國藉待遇,除非離開香港就唔理你。

引用:
原帖由 horse2014 於 2017-9-23 08:35 PM 發表

你連 Google 都唔願意,咁我可以點做?
廢青慣左飯來張口

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2017-9-24 01:58 PM 發表

相信,第三次世界大戰也和種族有關!
幾乎肯定

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]