• 瀏覽: 1,305
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
沒啤梨唔好睇

幾粒蛋散碎

未完.

等緊對家會唔會落錯棋. 會唔會開到以言入罪先例. 開到就...

佢只係一隻棋,  不過何生本人性格係咁, 唔洗扮.

之前用愛字輩時, 佢地咪出位, 宜家就靜晒. 但你地搵果兩位, 佢地都唔係變色龍, 即係都係七七地.

幕後玩家點用人, 做乜野, 唔好諗得咁簡單.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2017-9-22 07:34 PM 發表
未完.

等緊對家會唔會落錯棋. 會唔會開到以言入罪先例. 開到就...

佢只係一隻棋,  不過何生本人性格係咁, 唔洗扮.

之前用愛字輩時, 佢地咪出位, 宜家就靜晒. 但你地搵果兩位, 佢地都唔係變色龍, 即係都係七 ...
刑事恐嚇一向可以行動/語言入罪。
唔好兜了

引用:
原帖由 20168 於 2017-9-22 11:44 PM 發表

刑事恐嚇一向可以行動/語言入罪。
唔好兜了
咁你解釋下點解馮敬恩入唔到刑事恐嚇罪? 佢講明要隊冧李國章wor.

一話你覺得你勁過法官. 洗唔洗重審馮敬恩?
刑事恐嚇罪成, 比宜家條罪嚴重好多, 佢一定要坐.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2017-9-22 11:51 PM 發表

咁你解釋下點解馮敬恩入唔到罪? 佢講明要隊冧李國章wor.

一話你覺得你勁過法官. 洗唔洗重審馮敬恩?
刑事恐嚇罪成, 比宜家條罪嚴重好多, 佢一定要坐. 洗唔洗重審?
向來控方證據不足,就入唔到罪。
一個為日本曾經犯戰爭屠殺罪解釋嘅中國人,建制當然要抽身再爭相落井下石。

引用:
原帖由 20168 於 2017-9-23 12:03 AM 發表

向來控方證據不足,就入唔到罪。
一個為日本曾經犯戰爭屠殺罪解釋嘅中國人,建制當然要抽身再爭相落井下石。
證據不足? 你去睇下判詞先出黎九吹啦.
法官相信馮敬恩有講"隊冧佢", 亦相信"佢"指李國章, 但馮敬恩仍打甩刑事恐嚇.
馮敬恩條罪, 因為係佢講左呢句, 煽動學生去圍李國章. 但緃然馮敬恩話要隊冧李國章, 仍不屬刑事恐嚇.
唔識野就唔好出黎七.

兜來兜去亦無用架…都喺撞了…何議員都喺凶多吉少。
不過日本人可能多謝佢!

炒車即切割……

個井填到成個山墳一樣了。

主題標籤 #何君堯
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]