• 瀏覽: 13,014
  • 回覆: 89
+12
G嬸你老公係唔係俾深圳妹搶咗然後癲咗?

引用:
原帖由 anti_hkd33 於 2017-8-27 08:01 PM 發表

你好大既膽子,竟敢挑戰見習版X既天威...
見習版威極有限。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-24 10:02 PM 發表
其實好簡單,因為新移民也不肯返!

新移民有人脈,大把親人,表親,鄉親父老同學同事在大陸,他們也無法生活得好過在香港住70呎公屋(即是大陸6平多少少),那有什麼可能香港年青人,無親無顧,可以在大陸發展?

...
哈哈 ....

台生談大陸發展:“太陽花”同學決定赴大陸就業

海外網7月5日電 蔡英文當局上台一年來,兩岸關係變化較大,現在的台生究竟如何看待大陸?日前,曾到大陸交換實習的台大政治系學生李政軒表示,對大三大四生來說,最關心的是就業和未來發展,不論政治傾向,都有不少同學將大陸視為未來發展選項,部分台生甚至從本來“極獨”的立場,轉向對政治較為寬容。他還表示,“現在到大陸發展的台灣人,反而會被視為是有本事”。

引用:
原帖由 看天挖地 於 2017-8-28 04:01 PM 發表

-提版名我比智將黃板話違規
你可以尚素。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-24 10:02 PM 發表
其實好簡單,因為新移民也不肯返!

新移民有人脈,大把親人,表親,鄉親父老同學同事在大陸,他們也無法生活得好過在香港住70呎公屋(即是大陸6平多少少),那有什麼可能香港年青人,無親無顧,可以在大陸發展?

...
因為普通話屎
英文差
廣東話表達不出來

引用:
原帖由 看天挖地 於 2017-8-29 09:38 AM 發表

上又扣多地
破產收場。

引用:
原帖由 看天挖地 於 2017-8-29 04:41 PM 發表
板紙,兩字都禁
我真係怕左你!

好佬怕爛佬,特別是大陸爛佬!

我好驚黑星同AK47

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-29 04:52 PM 發表

我真係怕左你!

好佬怕爛佬,特別是大陸爛佬!

我好驚黑星同AK47
你真係 技已至此,無乜特別新嘢,唔夠人講,就只有話人地新移民大陸仔,無乜意思,人地一樣可以咁稱呼你,邊個係大陸人都未知。大陸仔同新移民,都唔認自己係大陸仔,好似 梁天琦鄭錦滿羅冠聰,都 誓神劈願話自己唔係大陸人,話自己係本土,D仆街大陸人同新移民,都唔知點解咁鍾意認香港仔,真係嘔,就好似你咁。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]