• 瀏覽: 865
  • 回覆: 10
+3
以前八號風球以上市民紛紛搶購糧食,現在市民留在家中等外賣,政府叫人安全留在家中,商家就打開門做生意要外賣仔 搵命搏,有些工作真的要24小時無得講,這些工種要嗎?保廣

附件

IMG-20170823-WA0074.jpg(113.47 KB)

叫外賣的人成就商家的生意, 也同樣在收買人命

這些工種可以打風時開工嗎?黑商 不顧工人安全,政府是否制定一些八號風球以上工人開工呢?避免黑商有 僥倖心態賺取金錢

附件

Screenshot_2017-08-23-14-01-23-737_com.whatsapp.png(770.61 KB)

引用:
原帖由 V.V888 於 2017-8-23 02:32 PM 發表
這些工種可以打風時開工嗎?黑商 不顧工人安全,政府是否制定一些八號風球以上工人開工呢?避免黑商有 僥倖心態賺取金錢
你要保證黑顧唔叫外賣,呢啲工種自然式微

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2017-8-23 02:55 PM 發表

你要保證黑顧唔叫外賣,呢啲工種自然式微
係社會太發達有交通工具開就要上班現在還是八號風球

附件

IMG-20170823-WA0116.jpg(139.11 KB)

記者在10號風球下
仲要企近海邊做報道
佢老細就真係黑商啦  

引用:
原帖由 V.V888 於 2017-8-23 03:14 PM 發表

見到好多小朋友噃
小朋友都要上班 ?

引用:
原帖由 V.V888 於 2017-8-23 03:14 PM 發表

唔上班無錢叫外賣

引用:
原帖由 vvoy 於 2017-8-23 03:22 PM 發表
記者在10號風球下
仲要企近海邊做報道
佢老細就真係黑商啦  
係社會太發達,有媒體就要做報道,不管是八號還是十號風球

引用:
原帖由 vvoy 於 2017-8-23 03:25 PM 發表

見到好多小朋友噃
小朋友都要上班 ?
本土經常話民不潦生,嗰啲明顯係童工

引用:
原帖由 vvoy 於 2017-8-23 03:25 PM 發表

見到好多小朋友噃
小朋友都要上班 ?
小朋友是旅客入機場,每逢打風後有機鐵開旅客及機場職員在荔景站迫滿人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]