• 瀏覽: 1,668
  • 回覆: 12
+2
網上有幅咁嘅圖

但原來黃絲嘅思考領域仲有趣:

如果你係唔信法治,覺得胖虎隨時都想欺凌你,最好方法係用暴力對付胖虎,咁係冇罪嘅!

如果你係唔信法治,覺得白人隨時都想歧視你地啲黑人,最好方法係用暴力對付白人,咁係冇罪嘅!

如果你係唔信法治,覺得內地隨時都想破壞一國兩制,最好方法係用暴力衝擊政府,咁係冇罪嘅!

原來黃絲嘅思維,恐怖過丁蟹,大家要小心!

發張圖既人要睇精神科醫生檢查是否思覺失調

頭二張圖
圖上 :胖虎打大雄 和 圖中 : 黑人被隔離 已是周而復始的事實

圖下 : 范太是假設.......才需要......
即是現在還未發生

即和圖上, 中情況為相同情況
中國政府行一國一制 , 並已把那批反動者送進勞改 ,
范太在勞改中心外對那批勞人說 : 你怕中國破壞一國兩制就離開香港
三張圖才能放一起用

如果可以放一起用
我不就可以跟美國人說: 美國人你們天天吃子彈 , 怕的話就離開美國?

日本係民主國家,南非都係,香港未係國家,有自主嘅功能,亦有一半嘅民主,所以呢,香港係日本南非嘅一半,離開香港亦係當中堅持嘅一半。咁講會唔會合理啲?哈哈。

黃絲:
啱自己嘅法律,就合理
唔啱自己嘅,就唔合理

冇人留佢地,轉而全力為留港奶共辯護   

引用:
原帖由 starr 於 2017-8-22 08:36 PM 發表
冇人留佢地,轉而全力為留港奶共辯護   
好似辯護唔到

若你認為有人欺凌你,你不想報警,又不敢正面跟欺凌你的人衝突,只作一d無謂舉動去發洩,要向周圍既無關痛癢既人發老脾......
咁最好當然係請你搬走啦........

若個地方只有你一個覺得有問題,其他人完全唔覺得有咩不妥,咁當然係要請你離開最好啦.......

黃屍又咁唔滿意,又被迫害妄想,又周圍不對題盲反搞事,又唔夠殭武裝起義搞革命........

咁仲留係到獻世托撚呀?

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-8-23 11:05 AM 發表
若你認為有人欺凌你,你不想報警,又不敢正面跟欺凌你的人衝突,只作一d無謂舉動去發洩,要向周圍既無關痛癢既人發老脾......
咁最好當然係請你搬走啦........

若個地方只有你一個覺得有問題,其他人完全唔覺得有咩 ...
黃絲不滿政權,又無力改變
不受歡迎,又賴死唔走
累人累己,唔知想點?

黃絲的思考領域那麼幼稚, 對於有分析能力的人來說, 要進入難度很高

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-8-23 12:06 PM 發表
黃絲的思考領域那麼幼稚, 對於有分析能力的人來說, 要進入難度很高
黃絲相信自己永遠冇罪,做乜都得嘅

黃絲嘅思維係, 今時今日政府打壓佢地, 係無民主係極權可恥

但將來當權後打壓少數唔聽話既分子, 要清算敵人, 控制傳媒係天經地義的

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2017-8-23 04:09 PM 發表
黃絲嘅思維係, 今時今日政府打壓佢地, 係無民主係極權可恥

但將來當權後打壓少數唔聽話既分子, 要清算敵人, 控制傳媒係天經地義的
台灣小英

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]