• 瀏覽: 2,038
  • 回覆: 10
https://youtu.be/D9A2qCc-2Xc

引用:
原帖由 zxcvbnm083 於 2017-8-19 07:56 發表
https://youtu.be/D9A2qCc-2Xc
對比大部份二流城市,
香港搵錢比較容易,
努力搵夠錢,再去其他地方生活好,
去旅行到外地散心好,實際好多。

現在廉航機票平,十月日台紅葉靚,
把心思放在旅遊啦,為自己著想,對自己好一點。

黃 絲帶永遠輸打贏要

現在香港已經被大陸人佔領,根本已不似香港,要去英國先找到香港的影子。

不好代表我

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-19 03:33 PM 發表
現在香港已經被大陸人佔領,根本已不似香港,要去英國先找到香港的影子。
快啲叫英國收留你啦

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-19 03:33 PM 發表
新舊香港人咪係大陸移民囉,原居民就係真香港人喇。

不過你講得好,現在香港已經被新舊香港人[大陸人]佔領。

引用:
原帖由 haappy78901 於 2017-8-20 01:35 AM 發表

新舊香港人咪係大陸移民囉,原居民就係真香港人喇。

不過你講得好,現在香港已經被新舊香港人[大陸人]佔領。
泥膠仔原居民客家人呀都係喺大陸 河北遷徙南下來到香港唔好乜都唔知後覺覺呀你老母都係大陸人啦唔好扮自己係香港人啦

引用:
原帖由 zxcvbnm083 於 2017-8-20 02:14 AM 發表

泥膠仔原居民客家人呀都係喺大陸 河北遷徙南下來到香港唔好乜都唔知後覺覺呀你老母都係大陸人啦唔好扮自己係香港人啦
真係要屈埋原居民係大陸人?

新舊香港人真係好恐怖,

不過我唔係高尚香港人喎,我只係一個九龍人,唔高尚、唔駛扮。

所謂真正的香港人心底說話,係唔會成立,
他怎能夠一堆說話,就可以代表現時全部,仍然在講廣府話及寫繁體字的香港人?

只係啱一半. 中共唔腐敗?咩同滿清一樣. 中國朝代周期只係分為農民起義前, 定係農民起義後. 宋明清農民起義前都係世界數一數二既經濟強國. 現時中國係相等於太平天國前既滿清. 政府腐敗係由人民自私低俗開始(睇香討都知香港市民有幾低俗, 又或者睇有影響力既文人, 如四大才子, 就知點解支那無好官), 以至無法有效產生正直清廉既官員. 冇好官自然唔會有好既政府. 中國人民各行各業都有潛規則, 醫生都要收紅包, 百姓都要做毒貨. 咁樣既人民, 先會有一個腐敗既政府.

傳聞國家資產有百幾萬億, 王X山可以控制十幾萬億, 咪即係和坤.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]