• 瀏覽: 10,696
  • 回覆: 42
+2
引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2017-8-18 10:18 PM 發表

不一定,以我所知,打游戲又有,睇咸野又有(下載),反而黃絲鋒不是名人,強國人自己反共激烈好多,呢D又要做,又怕政府告,怕死L,敢做唔敢認,強國人睇唔起的
都吾係好敢做,鬼鬼祟祟,做完又吾敢認。

引用:
原帖由 lalu2005 於 2017-8-20 12:31 PM 發表

都吾係好敢做,鬼鬼祟祟,做完又吾敢認。
強國人眼中呢D B系無骨氣,強國人唔會無膽唔認,不過會走路等事件掉淡

洗乾淨D個pat pat 準備加刑啦

呢條垃圾最好判終身,以為自己好多人擁護……

引用:
原帖由 nguyenngochung 於 2017-8-20 05:11 AM 發表
歷史上不嬲反政府嘅人都要坐監受罪啦,反清復明就是例子啦
響北韓,早就俾高射炮陣轟碎啦

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-8-20 07:29 AM 發表
講真,某啲人成日以為翻牆好似好慘,講真,上fb有乜作用,最後咪又係被統計浪費時間係手機上
得閒係fb晒下命等啲朋人睇下,得閒接受毒果,18毛同埋啲毒媒洗腦
真係唔覺得有乜資格話中國好封鎖呢&# ...
我最怕FB,成日介紹我加人,三唔識七,仲可以睇埋呢班人的朋友,然后朋友的朋友,無限代

所以我馬上delete左,免得由我朋友度搜到我日常照片

引用:
原帖由 ibmha6 於 2017-8-20 09:44 AM 發表

冇錯,香港就係太自由,所以老尾利用這點來操控香港傳媒,向一D學生及弱智人士不停洗腦利用學生及弱智人士反中亂港,有沒有留意到大部分黃絲都係一D無業遊民或在社會底層爭扎的弱智年輕人,每日淨係識得接收資訊而不 ...
有募捐,班人生活無憂,根本不仕生產,點了解得到基層市民的生活苦況

引用:
原帖由 stephenlawhk 於 2017-8-20 12:28 PM 發表

佢地老豆老母一睇就知頂硬上啦, 呢d父母會夠膽在傳媒面前數臭自己件畜牲嗎? 佢地會唔驚將來出獄後的畜牲會唔返歸嗎? 將來死咗無人幫佢地擔幡買水, 咁點算, 大家都知畜牲無人性, 但點解無人性, 咪就係呢d仆街 ...
我老豆當年文革都受過過吾好的待遇,但佢看見今天中國的成長都很開心,他從小就敎我人要有根,雖然我們身在香港這福地,但一定要記住我們是中國人

引用:
原帖由 ibmha6 於 2017-8-20 02:09 PM 發表

我老豆當年文革都受過過吾好的待遇,但佢看見今天中國的成長都很開心,他從小就敎我人要有根,雖然我們身在香港這福地,但一定要記住我們是中國人
我家族仲俾共產黨吞光土地,D地我祖先真金百銀買,因為當時好多人食鴉片,食到無錢養家,我祖先好心幫忙買,其實當時候好多地無人開發,尤其二戰后,無必要買地

后來解放中國,D鴉片佬就叫D仔女加入紅衛兵,強加罪名話我祖先系地主,不過原來要告得入,一定要地主請人打過工,然后就屈你勞役工人,我祖先全部自己做,無請人,告唔入,唯有再搵機會

呢班紅衛兵,其實好多孩童時代都系去我祖先度癡餐先生存得到(佢父母有人食鴉片,有錢都....)

后來我祖先移部分人到香港(當時門戶開放,你落到香港有親人就可以定居),再慢慢一個一個跑,到紅衛兵發現,得返幾個細路未走,無計,跟手香港親戚返去抱埋果幾個落香港

可以話乜都無帶走,香港由零起步

后來中國立立亂,D紅衛兵有D偷渡來港,有D留在內地,然后寫信叫我祖輩幫忙,所以我地細個著十件衫,4條褲返去接濟佢地..........

紅衛兵最恐怖的地方,就系本來系你的親戚和鄰居

我細個一直好恨共產黨,因為背景+港英政府一直話共產黨極權,特別89年民運,有人話坦克碌睡覺中學生......

到今時今日,我終于明白,害你的不一定是某某黨,可能系借某黨之名和威去害你的人

今時今日,就系借反共產黨而cap 水同煽動年青人犯法的政棍

癈柴下流垃圾假共國,FB都上唔到,垃圾!

係咩...

引用:
原帖由 victoriaczp575 於 2017-8-20 06:42 PM 發表
係咩...
唱生日歌都隔牆啦

冇背景,一入去就做垃圾,唔使驚,實有人收你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]