• 瀏覽: 36,767
  • 回覆: 399
  • 追帖: 10
+21
引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2017-8-19 10:23 AM 發表

講甚麼理性解決問題??即使黃藍白坐埋一齊傾掂數又如何?? 只要有人大釋法凌駕香港,無限搬龍門,香港人點服?

一地兩檢又係一例,個基本法又你自己寫,結果自己捉蟲,本來都無問題,好似你咁講,坐低傾 ...
敢問一句
你覺得 一班學生出來搗亂
佔中 / 衝入立法會整傷D保安
是否可以達到特首/人大代表出來
係電視機前面道歉,話 '對不起 我錯了'
然後聽日人大對港政策會改變?

香港自回歸以來
就係靠著中國給予的權力
(注 並非中英聯合聲明)
去行使一國兩制和高度自治權
中國係莊 香港係閒 英國係外人
一切權力都係中國比既

好 我當你反對成功
林鄭聽日打電話上去
叫習近平 唔好搞咩一地兩檢啦
你估會點?
中央只會直接繞過特首
繼續做佢要做既事
以後無左港人特首頂著

因此 作為老師
你更有責任去領導學生
使佢地努力讀書
同時保護佢地心目中的理想
令佢地他朝可以有真正的社會地位
去真正爭取到某些實際的東西回來

這就是實現遠大理想的理性做法

引用:
原帖由 bryan7138 於 2017-8-21 01:23 AM 發表
為左正義,不如一齊去打劫李十X,分九曬佢D身家重好啦😂😂
李超人其實都係白手興家

係要正義
其實應該先去搵D政黨
拿返D選舉經費/議員薪金/補貼費 etc...

引用:
原帖由 直線國國王 於 2017-8-19 02:13 PM 發表

佩服佩服,得遇明主,又生活在自由民主的國度,見識果然是高人一等。你這麼努力歌頌西方文明,忠心耿耿,那群white supremacy把你升呢當成自己人了沒有?最起碼也賞你做個高級黃種人吧!
支那人最唔識既就係講道理. 除咗人身攻擊, 你仲識乜?

支那社會有進步就係因為膠人多. 道理唔係越辯越明, 而係膠人越黎越膠.

引用:
原帖由 正字 於 2017-8-21 01:42 AM 發表

支那人最唔識既就係講道理. 除咗人身攻擊, 你仲識乜?

支那社會有進步就係因為膠人多. 道理唔係越辯越明, 而係膠人越黎越膠.
呀高級黃種人,請問我哪個字在人身攻擊你? 倒是有一事請教, 你開口閉口"支那"/"膠", 這是高級黃種人對著一般黃種人的習慣用語, 還是虔誠基督徒的行為典範呢?

雅1:26 若有人自以為虔誠,卻不勒住他的舌頭,反欺哄自己的心,這人的虔誠是虛的。

利申: 我是一般黃種人。

引用:
原帖由 solar169 於 2017-8-20 11:18 PM 發表

信仰、笠高帽、激情、包裝…… 通通都係攞嚟麻醉人心、昆啲後生上火線,唔係點叫佢地付出自己前途去完成政棍嘅agenda?如果啲政棍係珍惜啲年輕人嘅羽毛,自己同仔女身先 ...
完全同意
年輕人一定比較衝動,好易比人煽動

引用:
原帖由 直線國國王 於 2017-8-21 05:15 AM 發表

呀高級黃種人,請問我哪個字在人身攻擊你? 倒是有一事請教, 你開口閉口"支那"/"膠", 這是高級黃種人對著一般黃種人的習慣用語, 還是虔誠基督徒的行為典範呢?

雅1:26 若有人自以為虔誠,卻不勒住他的舌頭,反欺 ...
你這麼努力歌頌西方文明,忠心耿耿,那群white supremacy把你升呢當成自己人了沒有?最起碼也賞你做個高級黃種人吧

敢做唔敢認咪又係支那人慣技。以上唔係人身攻擊係乜?係你不提倫點攻擊在先。我用支那人在後。而平時我用支那人係對事唔對人。我亦都經常解釋,我用支那人去稱呼果D有蝗蟲習性嘅中國人。而非用於對某人既人身攻擊。有D膠人會唔睇論點對號入座,呢D係佢嘅選擇,與人無尤。

引用:
原帖由 正字 於 2017-8-21 07:28 PM 發表

你這麼努力歌頌西方文明,忠心耿耿,那群white supremacy把你升呢當成自己人了沒有?最起碼也賞你做個高級黃種人吧

敢做唔敢認咪又係支那人慣技。以上唔係人身攻擊係乜?係你不提倫點攻擊在先。我用支那人在 ...
佩服佩服,果然係高級黃種人典範。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2017-8-21 09:01 PM 發表

佩服佩服,果然係高級黃種人典範。
低級高級都只係係一直響度講, 都係出你把口. "支那人"係果D有蝗蟲特性既中國人, 同低級高級無關. 係你要對號入座. 你連呢一句都只係毫無論點既人身攻擊. 支那膠即係支那膠.

引用:
原帖由 正字 於 2017-8-21 09:06 PM 發表

低級高級都只係係一直響度講, 都係出你把口. "支那人"係果D有蝗蟲特性既中國人, 同低級高級無關. 係你要對號入座. 你連呢一句都只係毫無論點既人身攻擊. 支那膠即係支那膠.
謝謝指教,讓在下見識基督徒不一樣的風貌,長見識了。

引用:
原帖由 fb3541842 於 2017-8-19 08:08 AM 發表
上帝無敵手,信佢得永生....
十字軍??

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]