• 瀏覽: 5,562
  • 回覆: 42
+2
引用:
原帖由 victorwong888 於 2017-7-25 05:17 PM 發表
政府話內地執法單位搭高鐵回內地過夜,
如果高鐵壞了,他們如何回去?他們又不可以在香港過夜,怎麼辦
歡迎討論
點解要問D咁7既問題?

突然突發十號風球,過關中港2邊所有工作入員,都要等最後一班高鐵停駛才可收工。
西部通道有晒應變機制,唔會事發後才後知後覺。

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-7-25 09:39 PM 發表
如果你屋企大廈全部電梯壞了,你如何回去?
你又可唔可以在附近酒店過夜?
歡迎回覆

無錯,佢哋可以行路返去。

引用:
原帖由 victorwong888 於 2017-7-25 10:21 PM 發表

我會行樓梯,
但路軌範圍屬於香港境地,內地人不得進入步行,他們也不得在香港過夜,所以只要高鐵停駛,他們不能離開西九龍的話,一定會犯法
高鐵係唔會壞既。

不如擔心今晚有冇飯食好過喇。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-7-25 09:47 PM 發表
咁都幾好,至少每日有200人搭高鐵來往深圳,叫做有返啲穩定收入
淒涼囉,由二萬幾人你當200人,睇來你病情唔系好穩定,記得下午兩點去復診。

引用:
原帖由 lttsang888 於 2017-7-26 10:22 AM 發表
港九直通車幾十年前已經有內地職員啊天才, 真係物以類聚
佢哋係港產天才,又豈能明白我哋”正常人”既邏輯呢。

引用:
原帖由 ohmyworld 於 2017-10-26 06:39 AM 發表

唔洗高鐵壞, 佢地都隋時可以用加班等理由留守香港啫! 乜依家香港仲係一個講法治既地方咩?
宜家香港真係冇乜法冶.....
你睇返以前歷史,香港市民有咩反政府運動,即刻俾英國佬又拉又鎖爭在未打靶。
又掟磚,有佔領交通馬路,嚴重影響市民 ,恐嚇禁錮校表,公然系自己國家攪獨立。你話宜家邊有法治架!

引用:
原帖由 ohmyworld 於 2017-10-26 06:39 AM 發表

唔洗高鐵壞, 佢地都隋時可以用加班等理由留守香港啫! 乜依家香港仲係一個講法治既地方咩?
昂撚鳩!

佢地香港過夜關香港法治咩事?
香港警察吾可以上大陸過夜?

幾個大陸人係香港過夜,香港係咪會陸沉?

引用:
原帖由 蕃薯芋頭大冬瓜 於 2017-10-27 10:06 PM 發表
幾個大陸人係香港過夜,香港係咪會陸沉?
好多領導都系香港過夜。習總都有。江總又有?邊個反對過?

完全沒有討論價值,海關留港過過夜,關你差事!
引用:
原帖由 victorwong888 於 2017-7-25 05:17 PM 發表
政府話內地執法單位搭高鐵回內地過夜,
如果高鐵壞了,他們如何回去?他們又不可以在香港過夜,怎麼辦
歡迎討論

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]