• 瀏覽: 56,855
  • 回覆: 432
+287
黃屍狗糧唔夠分?咁得閒去「關心」其他人?

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-16 03:04 AM 發表

人地地方名字詞不達意, 有乜野達意 呀 ?
Bras Basah 地方名 詞不達意, 你 Singapore English 已經被人地彈到一錢不值了. 正如港式英文, swiss wings 詞不達意, 瑞士雞翼 .
大陸人講 A股, A 是大英帝國 帶來的東西 ...
哈哈 ... 人地地方名字就叫 Bras Basah ... 有乜野 詞不達意與不詞不達意 呀 ?
你話的什麼依據 google translate 搞錯人地個名, 亂咁譯

美式英文 ... 哈哈
連美國人的網站 quora.com 都叫大家不要用 google translate
你卻話係依據

quora 打擊對手 ???
乜 quora 有 quora translate 咩 ?
既然無, 即係不是 competitors 喇, 打乜擊呀 ?
哈哈 ...

證明了你說的 ... is pointed to ... 是 9 up

哈哈 ... 你收檔喇

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-16 03:05 AM 發表

即係你提出咁就係五毛, 就要你証明. 而不是我去反對/不反對/証明. 即係你無法証明, 你問別人反對/不反對無用!
為甚麼呢 d 就是叫做 ... 掛羊頭賣狗肉? 你解釋不到, 你就是離題.
哈哈 .....

你2 ...

最近5毛數目似乎減少了, 牆果真厚了.

引用:
原帖由 地理農務系學生 於 2017-11-16 02:47 PM 發表
最近5毛數目似乎減少了, 牆果真厚了.
因為 apple daily 唔掂, 無錢請 ... 熟悉社交平台 , 喜歡天馬行空的創作人 ... 哈哈

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-17 12:40 AM 發表

你貼的2圖是2個不同消息, 你造假失敗了.

Bras Basah 地方名 詞不達意, 你 Singapore English 已經被人地彈到一錢不值了. 正如港式英文, swiss wings 詞不達意, 瑞士 ...
哈哈 ... 人地地方名字就叫 Bras Basah ... 有乜野 詞不達意與不詞不達意 呀 ?
你話的什麼依據 google translate 搞錯人地個名, 亂咁譯

美式英文 ... 哈哈
連美國人的網站 quora.com 都叫大家不要用 google translate
你卻話係依據

既然無, 即係不是 competitors 喇, 打乜擊呀 ?
哈哈 ...

證明了你說的 ... is pointed to ... 是 9 up

哈哈 ... 你收檔喇

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-17 12:40 AM 發表

你貼的2圖是2個不同消息, 你造假失敗了.

Bras Basah 地方名 詞不達意, 你 Singapore English 已經被人地彈到一錢不值了. 正如港式英文, swiss wings 詞不達意, 瑞士 ...

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-18 03:12 AM 發表

Bras Basah 地方名 詞不達意, 你 Singapore English 已經被人地彈到一錢不值了. 正如港式英文, swiss wings 詞不達意, 瑞士雞翼 .
大陸人講 A股, A 是大英帝國 帶來的東西 ...

美式英文 ... 哈哈
你卻話係依據

哈哈 ...

哈哈 ... 你收檔喇

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-11-18 03:14 AM 發表

你貼的2圖是2個不同消息, 你造假失敗了. 你造假, 仲問人反不反對?

即係你提出咁就係五毛, 就要你証明. 而不是我去反對/不反對/証明. 即係你無法証明, 你問別人反對/不反對無用!
為甚麼呢 d 就是 ...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]