• 瀏覽: 1,381
  • 回覆: 24
【本報訊】立法會政治紛爭不斷,部分議員長期「拉布」更導致政府政策長期未能出台。昨日有機構發表全球分類優勢排行榜,指香港在創新城市、宜居城市及另外二十多項排名均不入十大。研究機構認為,結果是立法會「拉布」導致創新及科技局延遲成立所致,冀香港加強與內地的合作,追回過去錯失的時間。

拉布呢種內耗自殘式抗爭,為香港爭取到乜野民主同自由呢?

損人不利己既行為有咩意義呢?

新聞來源連結:
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20170623/00176_081.html

"香港在創新城市、宜居城市及另外二十多項排名均不入十大。"
上述排名均不入十大,  全有賴港獨犯民多年拉布禍港所得 !

引用:
原帖由 tinnit 於 2017-6-24 12:17 AM 發表
"香港在創新城市、宜居城市及另外二十多項排名均不入十大。"
上述排名均不入十大,  全有賴港獨犯民多年拉布禍港所得 !
犯民黃絲,永遠唔理香港死活

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-24 04:26 PM 發表
犯民黃絲,永遠唔理香港死活
佢地已中哂獨,上哂腦  只係喪屍群 聽命於班港獨犯民去破壞社會!

民主是香港的核心價值, 我們只要民主, 不要竟爭力.

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2017-6-24 04:34 PM 發表
民主是香港的核心價值, 我們只要民主, 不要竟爭力.
黃絲愈來愈冇競爭力

香港市民點解可以容忍呢班咁垃圾嘅立法會議員

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2017-6-24 07:33 PM 發表
香港市民點解可以容忍呢班咁垃圾嘅立法會議員
因為黃絲選民係盲既

引用:
原帖由 lckis 於 2017-6-24 07:37 PM 發表

因為黃絲選民係盲既
羅冠聰都有人選入立法會

惟政府在近年才決定成立創新及科技局,有關議案亦被立法會的「拉布」拖延,影響了香港的排名。他估計,若香港能早一點成立創科局,其創科排名絕對能躋身前列。該會副會長薛鳳旋亦表示,冀香港與內地加強合作,追回過去喪失的時間。

有創科局先可能有創科?

之前個創新科技署做過乜,等創新科技局成立先做到野?

以果為因。

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2017-6-24 07:39 PM 發表

羅冠聰都有人選入立法會
證明黃絲選民係傻既!

引用:
原帖由 86台 於 2017-6-24 07:55 PM 發表
惟政府在近年才決定成立創新及科技局,有關議案亦被立法會的「拉布」拖延,影響了香港的排名。他估計,若香港能早一點成立創科局,其創科排名絕對能躋身前列。該會副會長薛鳳旋亦表示,冀香港與內地加強合作,追回過 ...
科學園同數碼港有左好耐啦,咁又點

拉布除咗發洩,仲有乜意義?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]