• 瀏覽: 4,490
  • 回覆: 57
引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-13 12:35 PM 發表

投資前海嘅港商比例不足4%, 即是大多港商都係有尊嚴拒絶北上的
你以為就得香港商人會投資?腦袋係好嘢,希望你會有!

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-13 12:58 PM 發表

另一個角度睇, 王衛喺香港只係一個垃圾, 北上即刻成為中國首富順風老細, 即係13億中國人都比吾上一舊香港垃圾
你話垃圾就垃圾?你算老幾啊?you are nothing!

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-13 12:59 PM 發表

前海冇民主, 冇法治
但係會發達

臺灣有民主,無人敢去投資。連臺資都另謀出路。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-13 12:58 PM 發表

另一個角度睇, 王衛喺香港只係一個垃圾, 北上即刻成為中國首富順風老細, 即係13億中國人都比吾上一舊香港垃圾
人地份身家,攞個零頭都掟死你。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-13 03:25 PM 發表

我有尊嚴, 吾會瀨共, 佢有冇?
你有尊嚴,就吾駛做網柒啦。

你有尊嚴,就吾駛含日啦。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-6-13 03:27 PM 發表

吾係靠香港, 你估好多人投資大陸牙
唔係靠大陸政策傾斜,你估香港做到進入中國投資嘅翹板?

樓主, 毫無理據的漫罵,只會令覺得你無恥, 還在東拉西扯, 自我感覺良好有用嗎?

引用:

咪就係,人地中五畢業,會考肥佬,走去做中港司機,幫佢阿媽車貨,著南昌街D布行明明有車運上大陸,佢 死纏爛打 鑑平 鑑賤,都要幫人運上去,結果係 砵蘭街開第一間物流公司,第一個港人上 順德開第一 間物流公司,03年佢仲欠人地款,重夠膽死當哂自己身家包括樓,走去買飛機,闋 快遞公司,往後故事唔洗講,而家D仆街 飽讀詩書,唔止唔利用 天賦,只係識揸九政府攞福利著數,成日話買唔到樓,有冇盡全力去做,以前D人做十二小時,已經係小,而家做八小時都話多,有冇走去儲錢,當一個樓價下跌走去執平貨,日本八十年代樓價還 癲,咪一樣會下跌,香港始終會再跌,好似王衛咁一個機會連飛機都買到,而家D人做唔到,只有怨政府幫唔到,我一出社會做嘢,就知人是要靠自己的,係我眼中而家D大學生真是好渣。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]