• 瀏覽: 3,332
  • 回覆: 28
一大班藍絲生出一班數典忘祖嘅黃絲。之後仲搞笑,一班自稱本土嘅人,佢地老豆老母阿爺阿嫲喺蝗一代蝗二代,查實佢地行黃三代。但仍然可以厚臉皮話自己喺本土。傻得可愛

引用:
原帖由 galileo2013 於 2017-6-15 09:19 AM 發表

請問你是否任何人都可以因為適合某種條件就可以移民外國,那是否就代表這些人等同有外國國籍嗎?
樓主啲咁白痴嘅思想,係你先會支持囉。
其實任何人,即使沒有子女有外國籍,都一樣可以申請入籍其他國家 ...
依家好多國家嘅移民政策係計分, 知唔知咩叫計分呀? 知唔知係當地讀書畢業會有分加? 知唔知當地有子女可以申請resident或坐移民監等citizenship?

唔識咪問人, 扮咩? 一睇就知你有冇料啦

引用:
原帖由 bobho 於 2017-6-15 10:19 AM 發表
一大班藍絲生出一班數典忘祖嘅黃絲。之後仲搞笑,一班自稱本土嘅人,佢地老豆老母阿爺阿嫲喺蝗一代蝗二代,查實佢地行黃三代。但仍然可以厚臉皮話自己喺本土。傻得可愛
舊一代長輩,當年非自願離鄉別井,打仗來到香港,無田無地,無免費醫療、教育、福利、公屋,什麼都無,但打出一片天下,現在來的是蝗蟲,掠奪他人資產。

引用:
原帖由 archlord2004 於 2017-6-17 04:25 PM 發表

依家好多國家嘅移民政策係計分, 知唔知咩叫計分呀? 知唔知係當地讀書畢業會有分加? 知唔知當地有子女可以申請resident或坐移民監等citizenship?

最好笑班漢奸話有仔女出國讀書係漢奸囉,路哈。

引用:
原帖由 archlord2004 於 2017-6-17 04:25 PM 發表

你係咪有理解障礙呢?咁想問你,係咪無子女有外國居留權就唔可以申請到移民外國呀?如果你話係,咁就係樓主啱,否則任何人都一樣可以申請移民外國,那當然要視乎那個人是否適合那個國家的移民條件啦。
又想問下閣下,香港有多少人係無子女喺外國籍,都一樣能夠申請到移民外國呢?請你話人之前,用下個腦想一下,唔係就無料嗰個係你呀。

若你認為樓主個命題係合理,咁即係話有資格申請移民外國的人都同自己有外國籍有何分別?若香港有100萬人有此資格,係咪等如你會話佢地同有外國籍有何分別?可以申請得到外國籍就等同有外國籍,就種咁白痴的論點你都會話正確,可想而知你啲思維有多理智囉。

引用:
原帖由 galileo2013 於 2017-6-17 06:42 PM 發表

你係咪有理解障礙呢?咁想問你,係咪無子女有外國居留權就唔可以申請到移民外國呀?如果你話係,咁就係樓主啱,否則任何人都一樣可以申請移民外國,那當然要視乎那個人是否適合那個國家的移民條件啦。
又 ...
有朋友移民外地都知的一個事實,就是父母就算年輕時不合移民資格,只要年過60歲,就可以申請延期居留,不會被遣返,居留超過某一段日子,又可申請入籍,正式取得外國籍。
做警察要查家宅,為何做高官不用查?
你唔識咩叫??????????????????????
用下你個腦諗下野啦唔該

引用:
原帖由 archlord2004 於 2017-6-17 08:26 PM 發表

有朋友移民外地都知的一個事實,就是父母就算年輕時不合移民資格,只要年過60歲,就可以申請延期居留,不會被遣返,居留超過某一段日子,又可申請入籍,正式取得外國籍。
做警察要查家宅,為何做高官不用查?你唔 ...
咁你知唔知警察要查啲乜呀,又明唔明點解要查呀。
樓主以警察要查為跟據,去理解高官要查,咁請問做警察就等如做高官?做高官即使子女無外國籍,是否就代表將來啲高官唔會有外國籍?樓主啲理論根本就係啲無知又欠缺邏輯,難得咁無知的論點都有你咁支持,我真係唔笑唔得囉。

引用:
原帖由 archlord2004 於 2017-6-17 08:26 PM 發表

做警察要查家宅,為何做高官不用查?你唔 ...
問題係高官根據基本法只係需要本人係中國藉,冇話子女唔可以有外藉,你而家講既違反基本法要審查高官子女有冇外藉囉。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2017-6-17 08:39 PM 發表

問題係高官根據基本法只係需要本人係中國藉,冇話子女唔可以有外藉,你而家講既違反基本法要審查高官子女有冇外藉囉。
樓主揾警察比,但又唔明點解人地要查,為乜要去查,就亂咁比較,所以咪話佢地無知囉。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-6-17 04:44 PM 發表

舊一代長輩,當年非自願離鄉別井,打仗來到香港,無田無地,無免費醫療、教育、福利、公屋,什麼都無,但打出一片天下,現在來的是蝗蟲,掠奪他人資產。
你所講舊一代。出世都喺大陸唔喺蝗蟲喺乜?香港最有錢果班全部都喺大陸人。

引用:
原帖由 galileo2013 於 2017-6-17 08:38 PM 發表

咁你知唔知警察要查啲乜呀,又明唔明點解要查呀。
樓主以警察要查為跟據,去理解高官要查,咁請問做警察就等如做高官?做高官即使子女無外國籍,是否就代表將來啲高官唔會有外國籍?樓主啲理 ...
你智力有問題早講呀, 哂人時間
少睇新聞就上網惡補啦, 冇知識扮有料
你個d"子女成年就可以自行決定自己的路向,那他們要移民到外國又會關父母事"嘅理論睇下全世界有咩國家唔會產生政治問題
哂人時間

http://www.shenzhen.gov.cn/zfgb/2009/gb678/200912/t20091208_1247248.htm
http://news.sohu.com/20100205/n270083009.shtml
http://fanfu.people.com.cn/GB/10553248.html
http://dailynews.sina.com/bg/chn/chnnews/ausdaily/20120529/04013428822.html

引用:
原帖由 bobho 於 2017-6-17 11:29 PM 發表

你所講舊一代。出世都喺大陸唔喺蝗蟲喺乜?香港最有錢果班全部都喺大陸人。
人家當年來港,香港無免費教育,人人住木屋、石屋,一打風,不是吹走屋頂就是整間屋吹倒,一下雨,就水浸入屋,沒有綜援,沒有福利,沒有勞工保障,病了無錢入院只可在家等死,產婦生BB入院好貴,寧願找執媽在家生,隨時一屍兩命,衛生環境惡劣,發生過鼠疫,隨時有山泥傾瀉,全棟樓被泥冚下來,多人活埋,周不時木屋區有人打翻火水爐,引起大火。
但蝗蟲一來港,有公屋住,有綜援,有免費教育,有平醫療,從未試過水浸、屋頂被吹走、木屋區大火!
舊移民來捱苦,新移民來享福,除了蝗蟲,已找不到更好形容詞來形容新移民!
如果以前來香港不用捱,你祖先一早來了,不用等到今天做新移民!

好多國家都歡迎投資移民,幾百萬港元就有得玩。以樓主邏輯,有幾百萬港元身家嘅就有機會得到移民資格,所以不能擔任政府高官。

引用:
原帖由 archlord2004 於 2017-6-17 11:36 PM 發表

你智力有問題早講呀, 哂人時間
少睇新聞就上網惡補啦, 冇知識扮有料
你個d"子女成年就可以自行決定自己的路向,那他們要移民到外國又會關父母事"嘅理論睇下全世界有咩國家唔會產生政治問題
哂人時間

htt ...
有黑社會大佬,在子女未出世時,已經是黑社會,結果子女大了,也沒有機會做警察!
向家有直系家人做警察嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]