• 瀏覽: 51,775
  • 回覆: 13
特區政府點解醫療事故頻生⋯⋯⋯

香港到底要起多幾十間醫院聘請幾萬位醫護人員先足夠應付市民日常需要⋯⋯⋯

其實醫護行業要非常謹慎聘請前線員工⋯⋯⋯因為人命有關⋯⋯⋯絕對唔係個個都適合做呢行⋯⋯⋯最緊要要有愛心責任心配合有豐富經驗更加好⋯⋯⋯

眼見有好多讀緊醫護行業嘅學生做緊實習態度惡劣做事不認真⋯⋯⋯真係令我眼前一亮⋯⋯⋯如果唔DQ班學生肯定會害人不淺成為醫護界敗類⋯⋯⋯

特區政府有關部門一定要DQ態度惡劣自以為事做事不認真實習學生⋯⋯⋯如果唔DQ肯定會害人不淺成為醫護界敗類⋯⋯⋯

[ 本帖最後由 hktick1 於 2017-7-26 01:06 PM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

醫護行業要非常謹慎嚴格挑選前線員工⋯⋯⋯因為人命有關⋯⋯⋯絕對唔係個個都適合做呢行⋯⋯⋯只貪求人工高無豐富工作經驗無愛心無責任心工作又唔認真⋯⋯⋯拜託各位人士高抬貴手請勿做有關醫護呢行⋯⋯⋯免得靠害⋯⋯⋯

有時做工就是這樣,上場時有事不知,下場休息才知.....

乜宜家甘自由染成個頭都係金色都可以做醫護人員........

引用:
原帖由 雨中勇敢的白襪 於 2017-8-12 12:17 PM 發表
有時做工就是這樣,上場時有事不知,下場休息才知.....
C兄.......高薪聘請高層意義何在......有員工犯錯懵然不知......仲唔即時DQ.......仲可以繼續留低害人.........

係啦,啲工請人金毛都是請

引用:
原帖由 hktick1 於 2017-7-19 12:37 AM 發表
其實醫護行業要非常謹慎聘請前線員工⋯⋯⋯因為人命有關⋯⋯⋯絕對唔係個個都適合做呢行⋯⋯⋯最緊要要有愛心責任心配合有豐富經驗更加好⋯⋯⋯:smile ...
生命並非筆墨所能形容,煩事要對事對人好

引用:
原帖由 雨中勇敢的白襪 於 2017-8-19 06:14 PM 發表

生命並非筆墨所能形容,煩事要對事對人好
最基本要聘請有愛心有責任心嘅所有醫護員工..........唔好聘請專搞小圈子嘅員工.........

引用:
原帖由 hktick1 於 2017-8-28 01:45 AM 發表

最基本要聘請有愛心有責任心嘅所有醫護員工..........唔好聘請專搞小圈子嘅員工.........
眼見好多醫護員工都係雙面人⋯⋯⋯係高層面前演釋得非常卓越⋯⋯⋯可悲的是一𨍭身又係另一種質素人⋯⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]