• 瀏覽: 17,310
  • 回覆: 229
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 散戶軍師 於 2017-6-3 09:28 AM 發表

一帶一路多人講,開放改革少人提,
這是香港現今的實況,我是說出事實。

你竟然問"點解"!
若果你在學術討論區問,是尋求學術性的答案,可以理解。
你在時政文化討論區問同一條問題,係愚蠢的行為。

...
又搬龍門!

你可以用計劃經濟做例子,我就不可以用改革開放做例子?你無視大陸成功案例?

現在討論不是改革開放和一帶一路的關係,而是計劃經濟同改革開放嘅比較。閣下對我提出的問題,祇有迴避,還是迴避。

我的問題是否愚蠢就見仁見智,不過,足夠令閣下詞窮理絕,回駁乏力

樓主令我想起一個消失了的柒頭melodycxxx

引用:
原帖由 食指 於 2017-6-3 11:10 AM 發表
仲撐...#151? 咁#149果隻白癡系邊個?
#149可以未卜先知,#151都未出就可以引用...
#149第四句:不如你先定義你口中的"高效"是甚麼意思。
所以佢係#151講出了定義!
你根本無睇過#149的內容!定係睇咗都唔明?

引用:
原帖由 nigel2014 於 2017-6-3 11:35 AM 發表

又搬龍門!
你可以用計劃經濟做例子,我就不可以用改革開放做例子?你無視大陸成功案例?
現在討論不是改革開放和一帶一路的關係,而是計劃經濟同改革開放嘅比較
閣下對我提出的問題,祇有迴避,還是迴避。 ...
你連"搬龍門"三個字都唔識解,亂用一通。
你睇睇題目先喇,係講"一帶一路",
你想講"計劃經濟同改革開放嘅比較"﹐你可以開新帖!

引用:
原帖由 散戶軍師 於 2017-6-3 03:17 PM 發表

#149第四句:不如你先定義你口中的"高效"是甚麼意思。
所以佢係#151講出了定義!
你根本無睇過#149的內容!定係睇咗都唔明?
衰咗就算啦..兜乜春呢?
仲要開第二個貼逃避...
你蠢唔系你嘅錯,但衰咗都唔認,最後結局祗會系蠢死..

附件

2017-06-02_22-43-49.png(95.65 KB)

2017-06-02_22-46-42.png(102.15 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]