• 瀏覽: 3,284
  • 回覆: 27
+19
街景。

附件

IMG_20170520_165551.jpg(517.34 KB)

IMG_20170520_172755_1.jpg(654.65 KB)

IMG_20170520_211347.jpg(349.34 KB)

IMG_20170520_211424.jpg(318.58 KB)

IMG_20170520_211319.jpg(392.42 KB)

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-5-20 12:53 AM 發表
泰航上的中文報,詳細報導一帶一路,看來中國經驗要受到重視了。

泰國印象是陽光猛烈,但首天迎接我們的竟是連綿的 ...
睇嚟16個月巴育做埋總理呼聲高唱入雲

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-5-21 11:01 發表

睇嚟16個月巴育做埋總理呼聲高唱入雲。
當地人話八成機會。

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-5-21 03:03 PM 發表

當地人話八成機會。
泰國興衰靠民智,當民智未開時便須靠強權管治,相信巴育深明此理

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-5-21 15:33 發表

泰國興衰靠民智,當民智未開時便須靠強權管治,相信巴育深明此理。
邊度都有愚民,美國好多人幾乎文盲。

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-5-21 15:33 發表

泰國興衰靠民智,當民智未開時便須靠強權管治,相信巴育深明此理。
導遊講;紅衫軍佔中九個月,他失業九個月、黃衫軍又佔相同的“中”九個月,他又失業九個月。泰國經濟主要依賴旅遊業,遊客不來,齊齊失業。打散工每天只得三百銖。于是去參加佔領;紅衫軍去,黃衫軍又去,都系五百一天,好過打散工,支咗銭就借尿遁散水。佔領保安收每日三千,不過有機會“捱槍擊”……政治,都系污穢的。

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-5-22 08:36 AM 發表

導遊講;紅衫軍佔中九個月,他失業九個月、黃衫軍又佔相同的“中”九個月,他又失業九個月。泰國經濟主要依賴旅遊& ...
泰國呢兩年唔見咗紅黃互片,巴育居功至偉

thailand walk

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-5-21 03:33 PM 發表

出爐鐵

引用:
原帖由 zhangduan 於 2017-5-20 08:52 PM 發表

咁先至太平繁榮🙌
也不會養出智障泰奸

引用:
原帖由 LoveUKLoveHK38 於 2017-5-22 23:15 發表
樓主學識寫正體字先出post啦唔該
樓主去到泰國有無去搶蝦?
大陸人最鍾意係泰國搶蝦的
泰國用簡體字,聯合國都用簡體,你見識少啦!

大陸人鍾意的乜,關你乜事?

我搶蝦就冇,食蝦就大把。井底之蛙唔恨得咁多!

引用:
原帖由 神經箭 於 2017-5-23 12:12 AM 發表

泰國用簡體字,聯合國都用簡體,你見識少啦!

大陸人鍾意的乜,關你乜事?

我搶蝦就冇,食蝦就大把。井底之蛙唔恨得咁多!
蝦蝦蝦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]