註冊 登錄

[政治討論] 現今中國廣東人生活不比香港差∼∼ 香討焦點

普遍沿海地區已經富起來,部份已經超越小康水平,而家慢慢伸延到內陸。

熱門搜尋: 財務公司 旅遊保險 信用卡迎新禮物2014

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keungkaka 於 2017-4-23 06:35 發表

你講依家啦,以前有無咁多恐怖份子阿。
而且你好肯定佢旁邊既無人保護?奧巴馬都做過大龍鳳扮親食平價野啦。
你講美帝?美帝總統要負責核子武器,無保鑣如果被恐怖分子劫持就唔係美帝自己H事。
我提前港督就唔得,你捉美國就得?
呢種叫亂搬龍門,你明問題喺邊嗎?

It is your problem.
引用:
原帖由 終國人 於 2017-4-21 10:31 AM 發表

九成嚟自大陸
無知到你
香港食物75%以上不是來自大陸架
大陸咁好,你仲喺香港
坐第三世界個井觀天
香港既新鮮肉類(除魚類)100%、蔬菜超過90%、蛋類都有66%水果21%來自大陸....咁你繼續食你既巴西凍肉啦!香港自97年回歸之後就已經係中國既一部份呢個係事實,咁憎中國點解唔移民!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gohead1 於 2017-4-24 09:12 AM 發表

你講美帝?美帝總統要負責核子武器,無保鑣如果被恐怖分子劫持就唔係美帝自己H事。
我提前港督就唔得,你捉美國就得?
呢種叫亂搬龍門,你明問題喺邊嗎?
無知得你幾得人驚你以為只要得到總統就可以發射到核彈咁簡單??
咁我想問你台灣無恐怖份子右要保標做咩?
而且我係提選舉中既希拉尼!佢係無任何價值但有影子人!!
呢個世界無你所想咁簡單.而普通打扮既你肯定佢係一般人唔係CID??
而且佢地既範圍右有幾大??你清楚嗎??好多時好多野人地預先做哂準備只係你唔見

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 saneviola 於 2017-4-22 01:13 PM 發表

係on 居,我以後都學啲貪官咁,刮完全部輸送晒去外國,仔女外國讀書唔返來。因為咁做同回饋社會,建設國家無沖突,外國樓市好,即中國社會好。

我係冇本事,但唔會無恥到覺得以上咁無衝突既嘢係對 ...
你憑咩話每個系外國投資H人都系你口中H貪官?
你講嘢已經出賣嗮你呢挺人H心裡,妒忌人地有錢就系咁冇證據詆毀別人

78 天外
23 山前
引用:
原帖由 食指 於 2017-4-24 10:38 AM 發表

你憑咩話每個系外國投資H人都系你口中H貪官?
你講嘢已經出賣嗮你呢挺人H心裡,妒忌人地有錢就系咁冇證據詆毀別人
我無話每個去外國投資都係貪官,你唔好玩捉字蝨。

你亦唔好蝦我唔識計數,一個中國官有幾多人工,可以手帶幾十萬名錶,送晒子女去外國讀大學,係外國買大別墅。呢啲嘢係大陸新聞媒體報出來架。

你既說話已經反映咗你掃垃圾落地氈底既心態,明明你係大陸人,知道大陸官貪污幾咁嚴重,一個城管都可以貪到成千萬去網吧打機玩晒佢,你就覺得反正唔係個個投資者都係貪官,貪官成群都唔會係社會既全部,所以無問題。中國就係有你啲咁既人民先至會出到咁多貪官。

我幾時妒忌過人地有錢?我呢生人從來無話過老干媽或李玲有錢有問題,因為錢係佢地努力正當搵返來。

馬雲條友抄人嘢就唉。。。。

分紅同建屋個啲,完全屬於盜取他人財產啦!咁樣有錢你要讚美,你同讚個大賊有咩分別?你做中國人,你不對社會的不公平和扭曲發聲,反而得閒到去香港網傾閒偈,你有無病呀你?!

南謨僧伽吒經
一切有為法,如夢幻泡影

回覆 引用 TOP

大陸人係有錢,但文化公德都仲係差,廣東少外省人既地方已經算較好啦....

香港寫照:
上梁不正下樑思歪,學子痴瘋帶妖亂舞
霉果洗腦荼毒愚民,政棍為利賣港害民
對抗脅迫有恃無恐,癱瘓交通橫蠻霸道,
世風日下罷課可恥,強搜攔路令人髮指
虛偽民主自私作主,佔中變質民心盡失
妄顧民生天怒人怨,動亂失控無法無天,
社會分裂永無寧日,破壞經濟風光不再

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。