• 瀏覽: 4,984
  • 回覆: 25
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-3-25 01:36 AM 發表
不用長篇大論, 簡單來説就是:

蟈家是屬於統治者所擁有的
統治者屠殺民衆不會受到法律的制裁
終共蟈人願意做奴隸便做,不願意也得做

這就是香港人認爲終共蟈人下賤、是低等垃圾的原因:sm ...
美蟈?屠殺印第安土著、70年屠殺反戰學生、92年射殺黑人民衆, 每年警察射殺嘅平民...
香港人始終認爲好似某類奶西人屎忽嘅中國人後裔系低等垃圾嘅原因...

你好耐,知你好不願意但改變唔到你系你口中嘅奴隸操出來的。
而如果你仲系香港人,你不願意極都好,你都仲系你口中嘅奴隸...

難得睇到咁好噶文章分享!不過相信有好多人唔會睇完就來打好多錯別字!

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-3-25 01:03 AM 發表
「在今天有勇氣的人,美國人說,在社會主義國家,是方勵之一類。可依我看,此公是徒有虛名,其實是個懦夫。每個人都知道,從某個時期以來,坐在這個講臺上罵現實、罵這個制度,並不需要勇氣,倒能得到國內外的滿堂彩。誰敢替這個制度、替這個國家、替這個民族,辯護,講話,那才真需要一點勇氣。」
這就是事實,因為大部分人都是平庸的,只有真正大智大勇的人,才會堅持信念而不會隨波逐流。

很多謝樓主,看完這位講者的演講真是獲益良多,值得將這個演講廣傳。

引用:
原帖由 食指 於 2017-3-25 02:51 AM 發表

美蟈?屠殺印第安土著、70年屠殺反戰學生、92年射殺黑人民衆, 每年警察射殺嘅平民...
香港人始終認爲好似某類奶西人屎忽嘅中國人後裔系低等垃圾嘅原因...

你好耐,知你好不願意但改變唔到你系你 ...
師兄,他根本唔值得人去理會,因為佢係實實在在的網絡打手一名,專門把大家的目光轉移。我從未見過那位人兄有論據的回覆,可以講佢根本連樓主貼出來的資料都未睇過,你認為佢所講的會有實質意義嗎?

引用:
原帖由 Taisss 於 2017-3-25 03:53 PM 發表
難得睇到咁好噶文章分享!不過相信有好多人唔會睇完就來打好多錯別字!
有心睇的係著重內容,根本唔會理會是否有錯別字。無心睇嗰啲就根本唔會睇,所以唯有捉錯別字囉。

引用:
原帖由 galileo2013 於 2017-3-25 07:54 PM 發表

有心睇的係著重內容,根本唔會理會是否有錯別字。無心睇嗰啲就根本唔會睇,所以唯有捉錯別字囉。
我所講噶錯別字,唔系話分享噶文章裏面噶錯別字!

引用:
原帖由 Taisss 於 2017-3-26 08:31 PM 發表

我所講噶錯別字,唔系話分享噶文章裏面噶錯別字!
Sorry,那我誤會了。

「我把自己的一切都託付給歷史。信不信?將來看!」

何新的這句話,今天看來,只要有點腦筋的,都沒有人會不相信了。

引用:
原帖由 Doraemonlam 於 2017-3-25 01:03 AM 發表
「在今天有勇氣的人,美國人說,在社會主義國家,是方勵之一類。可依我看,此公是徒有虛名,其實是個懦夫。每個人都知道,從某個時期以來,坐在這個講臺上罵現實、罵這個制度,並不需要勇氣,倒能得到國內外的滿堂彩 ...
所見略同

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]