• 瀏覽: 923
  • 回覆: 8
+2
其實好簡單,只要唸下佢冇西環吹雞,就連建制選委都唔會想投佢,就知道唔應該比佢做。未來五年唔係講玩,國際形勢一定唔簡單,唔好以為只有內部政治係問題,林鄭班底太弱,冇可能頂得住國際變化,美國加息,英國脫歐,影響會響未來呢幾年出現,林鄭同佢班底(波波做財爺)根本頂唔住。曾俊華處理過金融海嘯,係真正嘅實戰經驗,林鄭嘅政績真係得啖笑,我唸唔到佢有咩代表作,香港交比林鄭死硬。

大家記住曾俊華當年係中央指名要佢過渡689班底,因為當年仲有海嘯陰影,但今次如果只掛住所謂港獨,忘記金融風險,一定後悔莫及。我唸唔到點解香港作為國際金融中心,財爺咁重要嘅位竟然由波波做,如果只係因為林鄭性格容唔下叻過佢嘅人,實在香港之禍!

[ 本帖最後由 Classico 於 2017-3-23 06:29 PM http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/androidD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 Classico 於 2017-3-23 06:28 PM 發表
其實好簡單,只要唸下佢冇西環吹雞,就連建制選委都唔會想投佢,就知道唔應該比佢做。未來五年唔係講玩,國際形勢一定唔簡單,唔好以為只有內部政治係問題,林鄭班底太弱,冇可能頂得住國際變化,美國加息,英國脫歐 ...
拜讀完樓主高論,我都覺得要改投老曾了…………可惜投票權在早比泛民否決咗,大家也只好愛莫能助了。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-3-23 06:28 PM 發表
其實好簡單,只要唸下佢冇西環吹雞,就連建制選委都唔會想投佢,就知道唔應該比佢做。未來五年唔係講玩,國際形勢一定唔簡單,唔好以為只有內部政治係問題,林鄭班底太弱,冇可能頂得住國際變化,美國加息,英國脫歐,影響會響未來呢幾年出現,林鄭同佢班底(波波做財爺)根本頂唔住。曾俊華處理過金融海嘯,係真正嘅實戰經驗,林鄭嘅政績真係得啖笑,我唸唔到佢有咩代表作,香港交比林鄭死硬。

大家記住曾俊華當年係中央指名要佢過渡689班底,因為當年仲有海嘯陰影,但今次如果只掛住所謂港獨,忘記金融風險,一定後悔莫及。我唸唔到點解香港作為國際金融中心,財爺咁重要嘅位竟然由波波做,如果只係因為林鄭性格容唔下叻過佢嘅人,實在香港之禍!
成篇嘢, 睇完都唔明
俾D理據啦...
自己在自己口中交談.....即係

引用:
原帖由 GPR 於 2017-3-23 08:02 PM 發表

成篇嘢, 睇完都唔明
俾D理據啦...
自己在自己口中交談.....即係
冇經驗就係冇經驗,仲要咩理據?

用波波做財爺,係狼鷹欽點,主要目的係想由佢去"用"香港既儲備,狼鷹上場時都講過希望成立個好似淡馬錫既公營機構用香港儲備作投資,波波咪係刀手囉。淋病上場後應該唔會/唔敢換波波。到時你估佢地會用D儲備投資乜呢?班大陸企業今次真係肥到襪都穿唔落

引用:
原帖由 你個章 於 2017-3-24 12:57 AM 發表
用波波做財爺,係狼鷹欽點,主要目的係想由佢去"用"香港既儲備,狼鷹上場時都講過希望成立個好似淡馬錫既公營機構用香港儲備作投資,波波咪係刀手囉。淋病上場後應該唔會╱唔敢換波波。到時你估佢地會用D儲備投資乜呢 ...

澳門已經乖乖上繳“投資”。

引用:
原帖由 Classico 於 2017-3-24 01:51 AM 發表

澳門已經乖乖上繳“投資”。
香港財政儲比澳門外一倍到9千幾億,諗下都開心,右可以叫阿仔老婆係外國買多幾塊土起屋,包多幾個小三

贏到開巷

引用:
原帖由 你個章 於 2017-3-24 11:24 AM 發表

香港財政儲比澳門外一倍到9千幾億,諗下都開心,右可以叫阿仔老婆係外國買多幾塊土起屋,包多幾個小三
香港人口都係澳門既十倍左右。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]