• 瀏覽: 1,029
  • 回覆: 14
當年記得既得利益組織黑社會打為爭取民主自由真普選市民,又組織的士團體反對佔中,今天當涉及自己利益呢,又組織幾百架的士佔中,社會上五毛藍絲同個D民建公聯同鄉會又為何不企出來反對的士團體破壞香港穩定?

呢D乜野道理!

當年學生市民只是和平示威被又打又催淚彈,手無寸鐵,白白捱打,倒下水反擊又被拉入后巷打!打完已被制服既市民被判二年又話法官偏私!又話對佔中又吾起訴!

今日已經判決咗旺角示威者,以後仲有乜借口抹黑香港法官,仲有乜借口抹黑泛民?

香港人現在所有的權利公民權(大陸人眼裡的特殊權),其實97年[回歸]之前就擁有,是香港人自己經過多年不懈的努力,抗爭而取得的,並非97年後誰或者誰恩賜的,是大陸政府與香港民眾以及國際社會之間的一份莊嚴契約
叮囑五$藍$民建工聯再無恥亦别再繼續出賣自己權利啦
人地佔一日就走啦, 黃絲佔左幾多日呀? 收啦

佔中冇申請,所以係非法。

2014年個次,佔一日唔夠,佔一個星期,又唔夠再佔夠一個月,太好玩都係唔夠喉,要佔夠79日.....

打邊壚,踢波,打野戰樣樣齊,玩足咁多日,你班粉腸仲夠僵話自己爭取?

你地連爭取既詳細內容都唔知,人去就跟住玩......最後爭取左乜撚野姐?

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-3-17 11:03 PM 發表
2014年個次,佔一日唔夠,佔一個星期,又唔夠再佔夠一個月,太好玩都係唔夠喉,要佔夠79日.....

打邊壚,踢波,打野戰樣樣齊,玩足咁多日,你班粉腸仲夠僵話自己爭取?

你地連爭取既詳細內容都唔知,人去就跟住玩. ...

可以79日咁多人參與!好明顯反映民意哦?

如果外國發達國家,政府早就下台!

香港人真悲哀啊!被一群甘心願做奴才既人代表,比一群既得利益集團殘蝕普羅大眾理想同對民主追求
記住

人是思考的動物,正是因為人類善於思考,並且樂於思考,所以在長時間的演化下,我們用知識的力量,主宰了整個地球,並建立起高度的文明社會。

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-3-17 11:20 PM 發表

香港人真悲哀啊!被一群甘心願做奴才既人代表,比一群既得利益集團殘蝕善羅大眾理想同對民主追求
on9
外國【發達國家】會俾你班人霸街79日。
未夠七日已經用催淚彈,水砲,警棍,橡膠子彈,甚至實彈驅散啦。

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-3-17 06:18 PM 發表
當年記得既得利益組織黑社會打為爭取民主自由真普選市民,又組織的士團體反對佔中,今天當涉及自己利益呢,又組織幾百架的士佔中,社會上五毛藍絲同個D民建公聯同鄉會又為何不企出來反對的士團體破壞香港穩定?

呢 ...
罪犯(非法佔中畜牲)居然投訴守法者?哩D又喺乜嘢道理?

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-3-17 11:20 PM 發表

香港人真悲哀啊!被一群甘心願做奴才既人代表,比一群既得利益集團殘蝕普羅大眾理想同對民主追求
記住

人是思 ...
多人參與就代表合法?哩D又喺乜嘢道理

引用:

記住

人是思 ...
正是高度文明的香港,容不下違法亂紀,阻街霸路的自私行為

引用:

記住

人是思 ...
哈哈,佔領華爾街都好耐,奧巴馬有下台咩? 咪俾差人打到變豬頭最後走頭,咪能九噏啦。

on9

薯片 承認831, 話需要立23條
你呢 d 傻 hi yc狗打手 依家咪又捐錢比薯片
一尻日幫人推貼

佔中果時又話 乜乜物物, 轉個頭 毒果吹雞 又打倒昨日的我

引用:
原帖由 2006Win_Cat 於 2017-3-17 07:36 PM 發表
人地佔一日就走啦, 黃絲佔左幾多日呀? 收啦
X99999999

黃絲帶=阻街霸路黑社會

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-3-17 11:27 PM 發表

on9
外國【發達國家】會俾你班人霸街79日。
未夠七日已經用催淚彈,水砲,警棍,橡膠子彈,甚至實彈驅散啦。
七十分鍾炸,新加坡的【琚咖兵,和水車,即到射水炮清埸拉人。

引用:
原帖由 ss13297148ss 於 2017-3-17 06:18 PM 發表

呢 ...
大陸仔,你今日交左路保未呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]