• 瀏覽: 4,283
  • 回覆: 73
+5
引用:
原帖由 caledis 於 2017-3-8 05:47 PM 發表

支持樓價升。
那就不要說到支持年青人了

引用:
原帖由 caledis 於 2017-3-8 05:47 PM 發表

支持樓價升。
d 80前好多都支持gogogo架wo
咁你做乜以80前為恥呢?

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-3-8 02:36 PM 發表

深圳樓升幅是多於香港樓
幾十萬, 二十萬都有交易, 現在升了十幾廿

近十幾年

升得最勁的穩健投資, 就是騰訊, 百倍回報

請問一句, 香港有什麼十倍廿倍百倍穩健回報??
即使到而家,近關口深圳細單位既回報率分分鐘高過香港細單位.....
講物業升值,以前南山買個大單位到而家,多年來升幅足足比香港樓勁幾倍.....

以前買落深圳既真心笑出黎.....

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-3-8 06:52 PM 發表

即使到而家,近關口深圳細單位既回報率分分鐘高過香港細單位.....
講物業升值,以前南山買個大單位到而家,多年來升幅足足比香港樓勁幾倍.....

以前買落深圳既真心笑出黎.....
十幾年前

不斷有中國崩潰論, 中共倒台論, 台灣泰國民主萬能論典範論, 解放軍及中共好恐怖, 中國不能住人

目的就是要煽動傻仔徹資, 移民離開

但從沒什麼人努力去推銷深圳樓, 推銷騰訊, 推銷建行等等... ... ..

香港有班仇中契弟, 永遠都是叫人輸錢... ..

引用:
原帖由 beacon2222 於 2017-3-7 09:10 AM 發表
眾所周知,依家ge年輕人反智到極!住在香港唔承認自己係中國人、甘願做漢奸、盲目反對政府、歧視內地人、怨天尤人......年輕人反智之舉不能盡錄!

如今,就連中年人、老年人,班年輕人都要反。大家可以看看高燈、 ...
有時我都唔明佢地咩心態.....

以前既人捉緊既係機會,唔怕比人笑,見深圳低水,上去掃貨入磚頭.....多年來配合高速經濟發展,獲利豐厚.....

而家d懞仔年輕人就眼光淨係停留係香港,貴既買唔起,平既嫌三嫌四......見d野貴就話點解咁貴,買樓投資完全係為show比人睇個份優越感.....
完全唔諗下發掘下有無機會,有無地方趁低入手,複製前人既成功方法.....

以前d人奮鬥就乜撚都易?
咁既心態,100萬買到大三房佢地都買唔起

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-3-8 07:10 PM 發表

有時我都唔明佢地咩心態.....

以前既人捉緊既係機會,唔怕比人笑,見深圳低水,上去掃貨入磚頭.....多年來配合高速經濟發展,獲利豐厚.....

而家d懞仔年輕人就眼光淨係停留係香港,貴既買唔起,平既嫌三嫌四... ...
以前是重創富, ""希望成為下個李嘉誠""

現在是長毛式共產, ""希望打倒李嘉誠""

有佢地反囉. 有樓有錢有權的是中老年人.
我都好同情廢青. 見佢地揾萬幾蚊個月真可憐. 又無地方扑嘢

你班蓄生打壓人就得 人地反你就唔得?

引用:

支持樓價升。
升跌都支持

引用:
原帖由 beacon2222 於 2017-3-7 09:10 AM 發表
眾所周知,依家ge年輕人反智到極!住在香港唔承認自己係中國人、甘願做漢奸、盲目反對政府、歧視內地人、怨天尤人......年輕人反智之舉不能盡錄!

如今,就連中年人、老年人,班年輕人都要反。大家可以看看高燈、 ...
感激逃出大陸的過埠新娘,教育子女有方!

廢青,RUBBISH!

引用:
原帖由 singsingcat 於 2017-3-7 07:07 PM 發表
其實好簡單,你和這裡的自稱年輕人認真討論下民主,電視都有訪問過走上街遊行青年;基本上不了解民主概念精神社會契約是什麼,只是跟人叫口號吧。同太平天國農民做反冇乜分別。

原因其實不是民不民主,只是找個借 ...
師兄講得好好,不過樓主亦太過偏激,因為實際上亦有很多年輕人是腳踏實地的,只是那班被政棍洗腦的人才這樣反智。實際上,不單年輕人如此,還有很多中年人甚至老年人都一樣是如此反智,樓上就有位人兄就係咁。

引用:
原帖由 vanga 於 2017-3-9 09:38 AM 發表

升跌都支持
升就瞓街,跌就仆街
所以支持唔升唔跌

引用:
原帖由 眼訓到喊 於 2017-3-9 07:35 AM 發表
你班蓄生打壓人就得 人地反你就唔得?
你咁有禮貌呀?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]