• 瀏覽: 675
  • 回覆: 13
我想支持佢參選……因為佢要先辭去議員職位先可參選特首選舉……

引用:
原帖由 4player 於 2017-2-21 03:20 PM 發表
我想支持佢參選……因為佢要先辭去議員職位先可參選特首選舉……
長毛 等緊 被 DQ

我覺得佢想選特首,目的想界票啫,點知自己友都唔支持,無得界現唯有找下台階!

引用:
原帖由 tomymt 於 2017-2-21 06:56 PM 發表
我覺得佢想選特首,目的想界票啫,點知自己友都唔支持,無得界現唯有找下台階!
拖低犯聞造王夢。。

冇人支持佢

引用:
原帖由 payday 於 2017-2-22 01:30 AM 發表
冇人支持佢
明顯犯聞睇薯片,胡官都撐,就知收到料唔睇長毛台戲。
「獲鴿訟肥佬黎 『護送入閘』 憂薯片難取信中央」,
指薯片與犯聞關係「耐人尋味」,薯片在任財政司司長時,幾乎被犯聞以拉布手段拖垮其財政預算案,現在卻獲他們力挺入閘;公民黨目前為曾俊華拉票、民主黨也成為薯片的「守護神」,「令人不禁懷疑這和『犯聞』力撐薯片只是巧合,還是背後有什麼安排撐傀儡薯片上神枱?」

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2017-2-22 07:17 AM 發表

明顯犯聞睇薯片,胡官都撐,就知收到料唔睇長毛台戲。
「獲鴿訟肥佬黎 『護送入閘』 憂薯片難取信中央」,
指薯片與犯聞關係「耐人尋味」,薯片在任財政司司長時,幾乎被犯聞以拉布手段拖垮其財政預 ...
薯片與犯聞如果有關係就唔洗到E家都唔夠票入閘啦。簡單道理。有心人係都要拉埋薯片與犯聞有關係,居心叵測

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-22 09:02 AM 發表

薯片與犯聞如果有關係就唔洗到E家都唔夠票入閘啦。簡單道理。有心人係都要拉埋薯片與犯聞有關係,居心叵測
白鴿 撐傀儡薯片,
公文袋 推胡官入閘,
長毛 等緊 D Q。

引用:
原帖由 WPQT1968 於 2017-2-22 09:08 AM 發表

白鴿 撐傀儡薯片,
公文袋 推胡官入閘,
長毛 等緊 D Q。
有幾多票from白鴿?俾十票八票就話要人做傀儡 咁民建聯,鄉事局咁多票撐淋病咪要佢做雞都得?

引用:
原帖由 你個章 於 2017-2-22 09:26 AM 發表

有幾多票from白鴿?俾十票八票就話要人做傀儡 咁民建聯,鄉事局咁多票撐淋病咪要佢做雞都得?
係 林鄭月「鵝」。

我十分唔鍾意長毛,但佢做嘢幾時都係一個款,起碼冇出賣自己乞求選票,冇眾籌攞錢,真男人一個。如果你哋係佢D粉,撐佢係冇錯。

引用:
原帖由 Gcmms 於 2017-2-22 11:59 AM 發表
我十分唔鍾意長毛,但佢做嘢幾時都係一個款,起碼冇出賣自己乞求選票,冇眾籌攞錢,真男人一個。如果你哋係佢D粉,撐佢係冇錯。
薯片 係 貪曾愛徒,咁高調眾籌撈油水,。
薯片 唔知會唔步佢後塵 ?

貪曾是一位模範攀權貴特首,包括
高尚的情操 (尤其是官商勾結),
正義的化身 (尤其是徇私枉法)

他對特區的貢獻、

前特首曾蔭權上周五被陪審團裁定藉公職作出不當行為罪成,法官在周一聽取其求情後,指本案嚴重之處,是被告作為特首,是地區首長,不但對市民問責,也對中央問責,市民及中央對他寄予信任,特首需要有誠信,惟被告違反誠信。上訴庭有指引,相關控罪應判處阻嚇性刑罰,以入獄30個月為量刑起點,考慮到被告過往40年的貢獻,一直決意服務香港,減刑10個月,判曾蔭權入獄20個月,惟不得緩刑。

七個差人太重

引用:
原帖由 Gcmms 於 2017-2-22 12:28 PM 發表
七個差人太重
小圈子選舉造王論
龍門任犯聞搬,當香港人傻架!
薯片政網內容空泛,冇嘜創意,東抄西寫,依靠依隻傀儡救香港,又 h e a 多幾年。。
依班垃圾政棍交換利益,竟然提名薯片,佢地對得住班盲粉選民咩?
連同道人長毛狗都唔去支持!
為咗利益,真係可以喪盡天良,豬狗不如!!!!!!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]