• 瀏覽: 1,471
  • 回覆: 25
引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-2-21 07:29 PM 發表

雖説是50步百步之別,卻已經是人類與奴隸的巨大差距!
多鬼餘,以為你好優秀

原來你都係一介庶民/馬鞍山阿利安人

食飯好過,Bye

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-2-21 15:41 發表

大家都知道美帝是邪惡國家,

但終共高幹、貪官、二代都想往那裏逃,爲什麽呢?

原因只有一個,就是終共蟈比美帝更邪惡!
你班黃絲成日講唔過人就兜花園搬出萬能回覆話大陸移民多所以中國大陸好差,根本就係你哋嘅自J理論。每年有兩億大陸人出國旅行,如果中國真係黃絲口中咁民不聊生,中國依家應該冇剩返幾個中產家庭,無業窮人去歐美餐館打黑工、中產去工作技術移民,有錢富人投資移民,中國每年出國旅遊嘅兩億人應該冇幾個回國,中國依家應該只剩七八億人口。香港、台灣經濟發展得最快嘅年代都大把人移民,並唔代表香港台灣嗰時係民不聊生嘅邪惡地區。

RE # 14
"如果說真話是血統的話,那就是説真話這優良血統了!" 果然妙絕香港
"這裡所有共奴集合起來都沒法子跟筆者爭辯" , 何止這裡, 全世界都的"共奴" 都唔夠你講.
原來講真話是一定沒人可以跟你爭辯的, 又長知慧了
想扯開話題請高明小小當幫忙. 不過你又令我心情愉快些, 多謝你令我快樂.

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-2-21 09:18 PM 發表

如果民是指奴隸的話,那麽牠們在奴隸蟈簡直是如魚得水,因為看什麼,聽什麽,說什麽,想什麼都有主人安排好!

至於貪官、高幹、二代,因為有能力選擇,當然會逃離 奴隸蟈!

地球那個地方 ...
你不斷話貪官、高幹、二代移民
請問比例係幾多呢?
事實上係大部分都冇移民
所以你根本係自打嘴巴

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-2-21 02:29 PM 發表

有錢就有選擇,有選擇就會選好的!

全世界大部份的{錢},
都選擇左進入{獨裁地獄}播.

最鈡意睇班廢柴都5過中共,又5敢沖過儸湖河

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-2-22 01:04 發表

如果{獨裁地獄}是指美帝的話,前一句是對的!

貪官高幹正是努力地把錢送到美帝手中!
你仲未答我中共鬼國每年兩億人出國旅遊,個個大陸遊客都可以打黑工/技術移民/投資移民,點解佢哋唔全部滯留在歐美當地?你話中國送錢畀美國,點解中國越送越有錢?點解中國從三年前GDP接近日本,變成2016年中國GDP等於三個日本全國GDP?係咪美日兩國高官送錢畀中國多過中共高官送錢畀美帝造成嘅?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]