• 瀏覽: 2,421
  • 回覆: 52
引用:
原帖由 劉婕 於 2017-2-24 08:07 PM 發表

如果香港好似孟加拉咁窮, 美國佬會不會和你搞關係?
美國佬覬覦中國強大的市場, 才當香港是橋樑, 再搞反共你們就跟這關係一點兒也沾不上
如果係美國覬覦強國強大的市場,就唔會出現咁大嘅貿易逆差啦。

明明係強國依靠美國強大的市場,竟然指鹿為馬。

難得樓主同嗰條西狗嘈,條友反中反華上腦兼且講嘢重覆重覆又重覆,呢度啲版友冇乜人理佢當佢透明,樓主好人跟他耗了多回,對那精神病患來說是好事一椿,能讓他舒解一吓,樓主幹了好事值得小弟給“贊”

失敗者永遠只有失敗的理由!!

邊個成日講:「香港好,中國好;中國好,香港更好。」??
搞唔定就變左,香港衰,中國好;中國好,香港更衰???
引用:
原帖由 食指 於 2017-2-24 11:18 PM 發表
因爲中國越嚟越發達開放,香港喪失中國同西方貿易橋頭堡地位,所以風光不再。莫非要怪大陸發展開放?如果唔系自己身上揾問題,衹會怪大陸、新加坡形成嘅競爭太大,到頭來隻會系失敗者。香港最 ...

引用:
原帖由 caledis 於 2017-2-25 07:35 AM 發表

如果係美國覬覦強國強大的市場,就唔會出現咁大嘅貿易逆差啦。

明明係強國依靠美國強大的市場,竟然指鹿為馬。
請指明你條LINK從那裡傳來?

引用:
原帖由 AngryKK 於 2017-2-25 09:07 AM 發表
難得樓主同嗰條西狗嘈,條友反中反華上腦兼且講嘢重覆重覆又重覆,呢度啲版友冇乜人理佢當佢透明,樓主好人跟他耗了多回,對那精神病患來說是好事一椿,能讓他舒解一吓,樓主幹了好事值得小 ...
一年前我看到反派越走越邪門, 就已經估計會有類似黑絲分享的那條LINK的東西出現, 這些東西, 沒人講起是不會有人留意的,  講起來就好像很值得關注。其實當垃圾資訊處理就可以了。

2047後,別再望有一國兩制

引用:
原帖由 dmcgory 於 2017-2-25 02:32 PM 發表

香港過去一直是其他國家的地方,有大清國,大英帝國,終共蟈

支那奴隸由於有奴性的加持,缺乏良知和是非觀念,所以無論給誰統治都不敢到痛苦!

這就是爲什麽香港人都說終共蟈奴隸下賤的原因! ...
你說是就是啦, 英女王和特朗普都幫你不到了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]