• 瀏覽: 679
  • 回覆: 9
全國政協常委何柱國表明提名和投票都支持林鄭月娥,縱使林鄭未有完整政綱,但何直言「我一世唔信人哋嘅政綱㗎,信個人做嘢嘅能力,同埋會點樣做」。
上屆特首選舉中,何柱國先支持唐英年、後改撐梁振英,被問到今屆會否又押錯注,他斷言「我都冇押錯注喎」、「我冇嚇到梁振英一舖清袋喎,仲留番好多錢畀你哋吖嘛」。
何柱國又評價林鄭稱,林鄭「用心、勤力」,「林鄭一定勤力過我」,不過他又說「John Tsang點會hea呢?你話佢hea呀?」。
被問到中央有否干預今次選舉、有否與全國人大委員長張德江會面時,何更揚言「我資格、地位低,未見過張德江,滿足未呀?」,強調「總之我投林鄭同中央冇關係嘅」,傳媒追問中聯辦有否施壓時,何柱國即說「中聯辦?我影都未見過,亦都冇打過電話叫我投邊個喎,呢班友失蹤咗」,此外他亦指「而家冇人請我食飯,所以我好孤獨㗎,佢哋唔騷我呀,你知唔知呀?」

明確表態。。

引用:
原帖由 彼岸花開 於 2017-2-19 12:20 發表
全國政協常委何柱國表明提名和投票都支持林鄭月娥,縱使林鄭未有完整政綱,但何直言「我一世唔信人哋嘅政綱㗎,信個人做嘢嘅能力,同埋會點樣做」。
上屆特首選舉中,何柱國先支持唐英年、後改撐 ...
柱哥夠串,不過佢冇錯,全世界領袖的政綱都係吹水

引用:
原帖由 ning2005 於 2017-2-20 08:27 AM 發表

你太認信政網都係白痴無腦

引用:
原帖由 ning2005 於 2017-2-20 08:27 AM 發表

柱哥識跳船有咩怕

佢支持邊個

引用:
原帖由 wukong3140 於 2017-2-20 06:45 PM 發表
佢支持邊個
佢支持邊個

因為佢連人都唔信

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2017-2-20 10:20 PM 發表
因為佢連人都唔信
信 神績

十分唔鍾意薯片,但佢做嘢幾時都係一個款吹,出賣自己乞求選票,又眾籌攞錢,真一個「貪」。如果你係「貪曾」佢D粉,撐佢係冇錯。

薯片 係 貪曾愛徒,咁高調眾籌撈油水,。
薯片 唔知會唔步佢後塵 ?

貪曾是一位模範攀權貴特首,包括
高尚的情操 (尤其是官商勾結),
正義的化身 (尤其是徇私枉法)

他對特區的貢獻、

前特首曾蔭權上周五被陪審團裁定藉公職作出不當行為罪成,法官在周一聽取其求情後,指本案嚴重之處,是被告作為特首,是地區首長,不但對市民問責,也對中央問責,市民及中央對他寄予信任,特首需要有誠信,惟被告違反誠信。上訴庭有指引,相關控罪應判處阻嚇性刑罰,以入獄30個月為量刑起點,考慮到被告過往40年的貢獻,一直決意服務香港,減刑10個月,判曾蔭權入獄20個月,惟不得緩刑。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]