• 瀏覽: 877
  • 回覆: 9
五毛成日話大陸點好點好,嘩!果然係!連林鄭個仔,都返左大陸發展!

今日大叫要住公屋d人,何必死牛一邊頸,689都叫大家放開眼界,返大陸工作,包食包住,月月賺5千可以草4千,好過你係香港賺萬五交左八千蚊租!

林鄭個仔都走,何況你有咁多親戚係大陸,實好搵過係香港!

黃毓民兒子都回大陸發展, 而且還有坐囚特級優惠

樓主又點睇??

引用:
原帖由 lun12lun12 於 2017-2-3 11:45 PM 發表
黃毓民兒子都回大陸發展, 而且還有坐囚特級優惠

樓主又點睇??
黃毓民個 d 日日唱衰大陸,點同 d 日日唱好大陸 d 人!無得比!

況且,新移民有大把親戚係大陸,大陸做乜都講人脈,我地舊港人大陸又係無哂親戚,冇得比,呢d錢我地好難賺到!

引用:
原帖由 glycine 於 2017-2-3 11:20 PM 發表
五毛成日話大陸點好點好,嘩!果然係!連林鄭個仔,都返左大陸發展!

今日大叫要住公屋d人,何必死牛一邊頸,689都叫大家放開眼界,返大陸工作,包食包住,月月賺5千可以草4千,好過你係香港賺萬五交左八千蚊租! ...
5千 都up
!

冇條撚咩
你蝗2代 咪撚扮野啦

仲有 你剋撚死老公之後上面咁多小白臉

引用:
原帖由 嫖-俠 於 2017-2-4 09:38 AM 發表

何止呀,還有好多ABC都北上。

最近大陡的超級市場越來越有規模,吸引左好多ABC。
多唔多賓賓先香港d高級超市太多賓賓,競爭大啊

引用:
原帖由 glycine 於 2017-2-3 11:20 PM 發表

今日大叫要住公屋d人,何必死牛一邊頸,689都叫大家放開眼界,返大陸工作,包食包住,月月賺5千可以草4千,好過你係香港賺萬五交左八千蚊租! ...
阿G妹,聽講你喺大陸都有好多物業喎,點解你唔返去發展嘅?我都想返大陸生活呀,不過我無理由返去佔我大陸親戚便宜㗎,你可否將你其中一個物業平租俾我,最好年租一仟人仔全包(因為你講到你平時生活點掂點掂,我諗你都唔會同我哋兩條老嘢計較掛?)咁我同家中美人就立即返去,每月攞住你有份養我嘅長糧(唔係好多,都唔夠兩皮嘢),立即退咗香港間公屋俾政府,返大陸過世,咁一定快活過神仙啦。不過一定要簽長租約喎(最少卅年啦),如果唔係,搞到我哋兩條老嘢要瞓街,跟住死鬼埋,我怕你夜晚黑唔敢瞌埋眼,到日頭日懵吓懵吓就無謂啦。

引用:

師姐你又冇智識㗎,你識唔識邊個 立法會議員鄭松泰,人地係北京讀 哲學 博士,最反中就係佢,你得把口, 濕濕碎。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]