• 瀏覽: 2,808
  • 回覆: 49
前財政司司長曾俊華宣布參選行政長官。
他在寫滿「信任、希望、團結」的布景板前,宣布參選決定。在參選宣言中,他回顧自己六十年代移民美國,一九八二年回流香港加入政府的歷程,強調自己「懂得香港」,要改變目前非黑即白、充滿怒氣的社會。

對比「奶媽」既參選記招,財爺既參選講話有信念、有政綱,先勝一仗

新聞來源連結:

http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/497886/

買定薯片,支持薯片叔叔~

佢都系跟呀爺劇本演出, 大家吾好咁天真, 以為真系有"四個"參選人.

引用:
原帖由 最愛沈大師2015 於 2017-1-19 04:00 PM 發表
前財政司司長曾俊華見記者,宣布參選行政長官。他感恩曾有機會在政府擔任不同的崗位,認為香港容納各地人士,磨擦在所難免。他表示將探討填海造地,並願意聆聽輕人心聲,願意聆聽、牢記及思考各方意見,相信憑信任、 ...
有無打兩招黃(飛鴻)系洪拳?  

引用:
原帖由 li-ion 於 2017-1-19 05:26 PM 發表
佢都系跟呀爺劇本演出, 大家吾好咁天真, 以為真系有"四個"參選人.
唔只,胡官,葉劉,林鄭,曾財爺,另外有個民建聯唔知乜水,上年11月又公佈會參選,目前其實有5個。特首詩歌早已唔夠用(得四句)。

仲有曾肉成又表露可能參選,所以到時或者唔只4-5人。

不如特首詩改為一人贈一個字,咁一定夠用。

689呢隻野講完$6000
黑材料機器準備開動

引用:
原帖由 Firebird111 於 2017-1-19 05:39 PM 發表

有無打兩招黃(飛鴻)系洪拳?  
 我都想睇下~

軟皮蛇一名!

鵝幼腰慘損

多數林鄭...

引用:
原帖由 學到老 於 2017-1-19 06:01 PM 發表
軟皮蛇一名!
個個公務員都係咁架啦

引用:
原帖由 最愛沈大師2015 於 2017-1-19 06:24 PM 發表

個個公務員都係咁架啦
你都係咁話呢!

橫睇掂睇曾俊華最有大將之風

弓喜全香港業主 樓市又gooooooooooooooooooo了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]