• 瀏覽: 4,587
  • 回覆: 74

保護本土喎
驅蝗喎

少少利益沖突就現晒形

支持取消丁權

引用:
原帖由 lingfordliu 於 2016-9-9 01:56 AM 發表
新界男丁無限量出生佔領有限量土地!!
基本法都係五十年期限
點解丁權可以無了期一代傳一代???
求票王入議會拉死政府直至取消丁權法!
眾生皆平等,鄉紳男丁無特權!
丟,呢D係大英帝國唯一留下來比真本土居民福利,你地竟然除消,你地D新移民有乜資格講,呢D 承諾係英國佬應承,要除消都要由英國除消,新移民鬼知當年發生乜事咩。

當年英國鬼唔撚夠狠,清政府已經簽約割讓新界比英人,英國鬼當日整個新界三屠,新界 十日,學滿清 入關咁,邊撚會有今日咁煩!

睇左咁多個post都無人講97回歸之後出世的都無丁權,是無人知定是唔想提?

4年後 我估佢咩都做唔到

引用:
原帖由 再去打老虎 於 2016-9-12 08:41 AM 發表
4年後 我估佢咩都做唔到
呢d嘢,要阿爺個層次先搞得掂

引用:
原帖由 lingfordliu 於 2016-9-9 01:56 AM 發表
新界男丁無限量出生佔領有限量土地!!
基本法都係五十年期限
點解丁權可以無了期一代傳一代???
求票王入議會拉死政府直至取消丁權法!
眾生皆平等,鄉紳男丁無特權!
咪儍啦, 靠佢一個? 死十次都唔得喇

取消丁權  >> 最大利益者係地產商

引用:
原帖由 atobellini 於 12/9/2016 08:27 發表
當年英國鬼唔撚夠狠,清政府已經簽約割讓新界比英人,英國鬼當日整個新界三屠,新界 十日,學滿清 入關咁,邊撚會有今日咁煩!
你唔好歪曲一歷史,新界從未割讓, 只是租借

引用:
原帖由 a_drew 於 2016-9-13 12:44 AM 發表

你唔好歪曲一歷史,新界從未割讓, 只是租借
重有,只係六日戰爭,唔係十日;由4月14日至4月19日。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]