• 瀏覽: 8,403
  • 回覆: 89
  • 追帖: 1
1到6月銷售額大增百分之四十,銷售額2455億,而2015年全年只有3950億人民幣,按照目前增長態勢,2016年有望銷售額突破5000億人民幣。
這增長速度

新聞來源連結:
http://tech.gmw.cn/2016-07/27/content_21159187.htm

天文數字的銷售額

引用:
原帖由 hkplplus 於 2016-8-27 11:20 PM 發表
香港正在為政治爭論而停滯不前,一河之隔的深圳巨擘已取得舉世矚目的業績!
香港犯民陶醉攪鬥爭,  一河之隔的內地專心發展搵真銀!

引用:
原帖由 Ch_Palmer 於 2016-8-27 11:27 PM 發表
dllm成鳩日賴犯民,就算犯民班仆街唔撚搞嘢,創科呢瓣根本就唔係香港強項。
你舉例邊科是強項???

收黑金,搞衰香港害市民???

引用:
原帖由 Ch_Palmer 於 2016-8-27 11:27 PM 發表
dllm成鳩日賴犯民,就算犯民班仆街唔撚搞嘢,創科呢瓣根本就唔係香港強項。
政治環境唔好,你係老闆會唔會投資香港?泛民就係漢奸,收錢禍港,咩都拖香港後腳,起橋拖橋,起地拖地,咁樣邊會有人投資

吊你喇, 白痴仔,
香港有個大學畢業生返深圳搞大疆無人機, 係唔係創新???

引用:
原帖由 長春二子 於 2016-8-27 11:39 PM 發表
吊你喇, 白痴仔,
大疆老板是內地人,科大畢業,在香港沒得發展很,回深圳捱幾年,深圳政府提供資金給他,一搞便發了。

華為的專利,唉瘋6畀錢買很多專利放到6上面

引用:
原帖由 長春二子 於 2016-8-27 11:39 PM 發表
吊你喇, 白痴仔,
該大學生就是香港人最討厭的來香港讀書的大陸學生,而且指導佢的教授都是內地人

引用:
原帖由 chaolininin 於 2016-8-27 11:47 PM 發表

大疆老板是內地人,科大畢業,在香港沒得發展很,回深圳捱幾年,深圳政府提供資金給他,一搞便發了。
不僅老板內地人,而且指導他完成項目的都是大陸教授,返內地開場政府免費提供場地

樓主 吾搬返大6 真春

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]